În ciuda “turbulențelor” din jurul CEO-ului Tesla, Elon Musk, a tweeturilor privind scoaterea companiei de la bursă și a Comisiei pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC)(n.r. instituția l-a acţionat în judecată sub acuzaţia că a indus în eroare investitorii), producătorul electric a reușit să atingă obiectivul propus pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2018. Graficul de mai jos ilustrează cât de repede compania și-a crescut capacitatea de producție în acest an.
După ce a ratat de mai multe ori obiectivele stabilite chiar din prima zi de producție, numărul mașinilor asamblate de Modelul 3 s-a îmbunătățit semnificativ în primele nouă luni ale anului 2018.
După cum a anunțat săptămâna trecută compania, producătorul de mașini electrice a asamblat un total de 80.142 de autovehicule în ultimul trimestru, depășind aproape total producția sa anuală din 2016 și triplându-și producția în comparație cu același semestru din 2017.
Infograficul ilustrează cât de mult a crescut producția Tesla în acest an, o realizare care a avut un efect negativ asupra tuturor celor din companie, inclusiv asupra CEO-ul Elon Musk, care recent a admis, într-un interviu pentru The New York Times, că a lucrat câte 120 de ore pe săptămână la fabrica din Freemont pentru a-și atinge obiectivele ambițioase.
Anterior, Tesla a folosit o rețea complexă de roboți pentru producția mașinii electrice Model 3 și, în unele cazuri, acest lucru a încetinit practic procesul de fabricație sau a produs blocaje operaționale. Ulterior, a fost îmbunătățită automatizarea, iar randamentul de producție a crescut.
Model 3 este cel mai accesibil model al Tesla, cu un pret anunțat de 35.000 de dolari.