Home

Scurt pe doi, 5 aprilie: Milioanele din FMF, critica lui Tănase, economiile lui Lupu, telefoane 5G în vânzare, cetățenie contra bani și arestarea lui Lucinschi

Bine ați venit la Sinteza Zilei. Iata care sunt titlurile zilei în viziunea noastră:

TECH & Digital :::::::

Căștile AirPods sunt la modă, iar concurenții Apple încearcă să vină cu alternative proprii. Amazon lucrează la un set de căști fără fir. Potrivit Bloomberg, acestea vor fi compatibile cu asistentul Alexa și vor fi lansate anul acesta.

Vești proaste pentru Samsung și Tesla. Profitul coreenilor s-a prăbușit cu 60% în primul trimestru al 2019, față de aceeași perioadă a anului trecut. Acțiunile companiei lui Elon Mask au scăzut cu 11%.

Samsung Galaxy S10 5G este deja în vânzare în Coreea de Sud.

În sfârșit, Microsoft promite că va anunța utilizatorii Windows 10 înainte de fiecare actualizare, în loc să-i pună în fața faptului împlinit, așa cum a fost până acum.

Experții au descoperit o breșă de securitate în aplicația Guide Provider, preinstalată la toate telefoanele Xiaomi.

POLITIC ::::::::

Alexandru Tănase a criticat dur inițiativele blocului ACUM, iar Sergiu Litvinenco i-a răspuns.

Încă un bloc electoral urmează să apară pe scena politică. Acesta se va numi „UNIREA”.

Vlad Filat nu a venit în fața instanței din cauza unor „probleme stomatologice”. Ședința din dosarul fostului premier a fost amânată.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

Dodon i-a acordat unui investitor străin cetățenia R. Moldova. Identitatea omului de afaceri nu a fost dezvăluită.

Sergiu Lucinschi, fiul mai mic al lui Petru Lucinschi, a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu executare. A obținut în mod ilegal 4 milioane de euro de la un om de afaceri.

Marian Lupu a explicat cum a ajuns să conducă o mașină al cărei preț depășește veniturile sale anuale: „Mai punem deoparte câte ceva, pentru zile bune, mai facem anumite economii în vederea procurării unui sau altui bun necesar”.

Cryptomining-ul din Transnistria, o afacere obscură. Presa de investigație dezvăluie cum, datorită gazului furnizat de Moldovagaz, „autoritățile” de la Tiraspol încearcă să atragă investitori pentru minare de criptovalută.

RISE Moldova a calculat cât a costat un vot pentru Plahotniuc, Sandu, Năstase, Greceanîi și Șor.

ZdG a examinat averea omului care de 22 de ani se află în fruntea Federației Moldovenești de Fotbal.

Un activist civic îl acuză pe fostul director Tutun CTC, Simion Grișciuc, de promovarea accesibilității țigărilor în rândul minorilor.

BNM a publicat lista actualizată a „băncilor de importanță sistemică”.

Moldova Agroindbank a scăpat de supraveghere intensivă.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Apple a luat țeapă de la doi studenți chinezi. Tinerii s-au folosit de politica de returnare a companiei, primind bani cash în schimbul telefoanelor contrafăcute. În cele din urmă, angajații Apple și-au dat seama că iPhone-urile nu erau originale. Infractorii au ajuns pe banca acuzaților.

Theresa May a solicitat amânarea Brexit-ului până pe 30 iunie.

Poroșenko și Zelenski și-au făcut teste antidrog în ajunul dezbaterilor de pe Stadionul Olimpic.

Pentagonul intenţionează extinderea exportului de avioane F-35 către cinci noi state, inclusiv România.

Exit mobile version