Home

Scurt pe doi, 11 ianuarie: Camera 8K, regretul lui Murray, economiile Maiei Sandu și decizia BNM cu privire la Fincombank

11ianuarie

Incredibil ce zi. Pe vremea asta am avut o programare importantă cu copilul la un doctor. N-am putut amâna. Acum am tras pe dreapta, Alexandru face papi, mama stă în telefon, eu fac sinteza 🙂 Ptiu… ce meserie mi-am ales… 🙂 Prieteni, nu uităm să susținem acest comprimat ce totalizează peste 500+ de știri zilnic. Vă reamintesc, contribuția voastră este așteptată aici.

TECH & Auto ::::::::::

Jaguar Land Rover va reduce personalul cu peste 4000 de unități, după cererea mai mică de mașini în China și situația cu emisiile diesel din Europa.

Persoanele care au peste 65 de ani distribuie cel mai des știrile false.

Un antreprenor povestește în The Guardian cum a pierdut 1 milion cu bitcoin.

Ce-ar fi dacă la market ai avea casa ta de marcat atunci când pui cumpărăturile în coș? Un start-up deja face asta.

Canon confirmă ca va lansa un aparat foto care va putea filma în 8K.

General Motors va transforma Cadillacul în mașină electrică. Și dacă suntem la acest capitol, aflați că se pregătește legislație care va obliga producătorii să includă un sunet pentru ca pietonii să-și poată da seama că în preajmă se află o mașină. Tesla deja își pregătește “terenul“.

WSJ scrie că Apple ar pregăti 3 telefoane noi pentru 2019, unul dintre ele cu 3 camere.

Mora TV este prima firmă din România care va primi butonul de diamant de la Youtube pentru că a depășit 10 mln de abonați. Ghici despre ce e canalul. Da – copii.

POLITIC ::::::::::

Maia Sandu nu vede rostul să candideze împotriva lui Plahotniuc la Nisporeni. Tot ea lasă să se înțeleagă că trăiește doar din banii câștigați la Banca Mondială. Economiile ei au scăzut de la 133k la $38k USD.

Cadouri electorale de la Partidul Șor: Ceasuri de perete, calendar și pliante. Acesta, apropo, spune că n-a plătit nicio para pentru concertele lui Stas Mihailov. S-au organizat singure, se vede că. Mai mult – Șor îl acuză pe Dodon că-și face PR electoral pe seama cetățenilor din Rusia.

PL îl propune drept concurent electoral pentru Maia Sandu pe Vasile Calmațui pentru alegerile din Circumscipția Europa.

ECONOMIC & SOCIAL ::::::::::

VictoriaBank își unește toate serviciile online sub denumirea de VB24.

BNM constată activități concertate la FinComBank și ENERGBANK: Grupele de acționari, obligate să-și vândă acțiunile. Este și Oleg Voronin printre ei.

Cât s-a recuperat din miliardul furat? Noul Guvernator BNM răspunde la întrebările jurnaliștilor.

Șoc și incredibil. Vama Leușeni are WC. N-au trecut nici 100 de ani.

Ninsoarea ne-a dat bătăi de cap. Pe lângă curse avia amânate, multe drumuri necurățate, a fost suspendată circulația camioanelor de tonaj mare pe traseul Chișinău – Leușeni.

LIFESTYLE ::::::::::

Natalia Oreiro, vedeta telenovelelor argentiniene din anii 90, va susține un concert pe 16 martie la Chișinău. Prețul biletelor ajunge la 1500 MDL.

INTERNAȚIONAL ::::::::::

Rușii au un plan pentru a salva economia Venezuelei.

Serialul rusesc «Лучше, чем люди», vândut Netflix pentru $1 mln.

Donald Tusk, președintele CE, a ținut un discurs la București care i-a lăsat mască pe români. A vorbit în română cu citate din Nichita Stănescu și alte mari personalități din istorie.

Chiar și japonezii vor ca Marea Britanie să rămână în UE.

Andy Murray se retrage din tenis din cauza unei traume. A plâns cât a vorbit despre asta la conferința de presă.

Exit mobile version