Home

Scurt pe doi, 4 ianuarie: Stația Volvo, înghesuiala de la Băcioi, documentul Omega și gafa Huawei

4ianuarie

Le mulțumesc celor 3 eroi care au intrat pe Patreon în lista susținătorilor acestui mi-nu-nat proiect – selecția de știri. Cu această ocazie îi invit și pe ceilalți să intre în clubul nostru glamour 😀 Nu promitem mult, doar cele mai importante știri pe care trebuie să le cunoască o persoană + ceva food for thought din digital și marketing. Hai să vedem cum se încheie săptămâna de muncă:

TECH ::::::::::

1. Un studiu MIT arată că un utilizator Facebook ar accepta să părăsească platforma pentru o sumă de o valoare între 1100  și 2000 USD

2. Doi angajați Huawei au fost penalizați financiar, după ce au publicat un tweet pe contul oficial al companiei de pe un iPhone.

3. Scăderea la bursă a prețului acțiunilor Apple, despre care vorbeam ieri, l-ar fi costat pe Warren Buffet cca 4 miliarde de USD. S-ar putea să vedem noi telefoane de la Apple mult mai ieftine anul acesta.

4. Zvonuri că firma Xiaomi lucrează la un telefon care se pliază în 2 părți. Vedeți aici un video/render.

5. Dell a patentat laptopul cu 2 ecrane detașabile.

POLITIC ::::::::::

1. Tată lui Octavian Țîcu, demis după ce acesta și-a anunțat candidatura la parlamentare.

2. Înghesuială electorală la Băcioi: După Țuțu, Năstase, Năstas, Vieru, s-a înregistrat în cursă și directorul liceului Gh. Asachi – Boris Volosatîi. La prima vedere, pare o situație regizată.

3. Doctorul Mihai Stratulat, respins de CEC pentru înregistrarea în cursa electorală. A fost o țeapă sau o acțiune de a arăta independența organului electoral? Aflăm în curând.

4. Agenția Omega a publicat o secvență dintre-un document în care se spune că bani ar fi luat drept mită niște procurori pentru a clasa dosarul penal al unui importator de calculatoare – 300k Euro.

5. Vă spuneam ieri despre articolul lui Andrian Candu. Azi UNIMEDIA se întreabă dacă s-a strecurat acolo o gafă sau nu? Greu de spus.

ECONOMIC & Digital & Auto ::::::::::

1. Haine Gucci, Calvin Klein sau Givenchy, aduse din Turcia în țara noastră. Camion plin cu marfă, reținut la frontieră.

2. Agenția Gramatic a publicat un top al trendurilor în materie de digital advertising.

3. Un nou proiect de vlogging în Moldova. Se cheamă E normal așa?

4. Volvo Moldova a instalat în fața sediului său o stație electrică de încărcat electromobilele. Apropo, compania mamă sărbătorește vânzarea a peste 600 de mii de mașini.

SOCIAL ::::::::::

1. Un angajat al aeroportului Chișinău fura bunuri din bagaje. A fost reținut.

2. Statisticile arată că scade numărul cetățenilor moldoveni care lucrează în Rusia.

INTERNAȚIONAL ::::::::::

1. Coca Cola a finalizat tranzacția de cumpărare a rețelei de cafenele Costa Cofee pentru un preț de $4.9 miliarde.

2. Președintele României, Klaus Iohannis, va candida pentru un nou mandat.

3. Economia germană duduie de bine. 2018 a fost al 4-lea an cu excedent bugetar, de peste 10 mlrd Euro.

4. Informații (inclusiv sensibile) despre politicieni germani au fost scurse în spațiul online, în urma unui atac cibernetic.

5. Propagandistul nr. 1 al Kremlinului, Dmitri Kiseliov, a tansmis un mesaj Occidentului pe ritm de rap.

Exit mobile version