Home

AirPods cu senzori biometrici și plapume „inteligente”. Ce inovații au mai brevetat cei de la Apple

Rostov-on-Don, Russia - September 2018: The Iphone 10 lies on a wooden table next to the wireless headphones airpods from the Apple.

Apple a primit brevetul pentru o nouă versiune a căștilor AirPods cu senzori biometrici integrați. Documentul este publicat pe site-ul web al Oficiului pentru Brevete și Mărci din Statele Unite. Din document rezultă că, AirPod-urile inovatoare vor putea monitoriza indicatorii medicali ai proprietarului. Micile gadgeturi vor putea măsura temperatura corporală și ritmul cardiac al persoanei care le poartă.

Apple mai vrea să facă noile căști universale: astfel, fiecare cască trebuie să fie potrivit atât pentru urechea dreaptă, cât și pentru cea stângă. The Verge consideră că compania folosește materiale „mai moi” pentru realizarea produsului.

AirPod-urile în forma lor actuală, care apropo nu sunt deloc ieftini – 160$, nu sunt potriviți pentru toți utilizatorii, scriu jurnaliștii americani. În plus, dacă căștile vor fi din materiale moi, unul din ele va fi mai ușor de înlocuit dacă acesta va fi pierdut sau rupt.

Pătură care sună la urgență dacă nu dai semne de viață

Tot săptămâna trecută, a devenit cunoscut faptul că, Apple brevetat o pătură „inteligentă”, iSheet, în a cărei țesătură au fost inserați 54 de senzori. Aceștia pot monitoriza ritmul cardiac, frecvența respiratorie și temperatura corpului în timpul somnului. Sistemul poate fi conectat la un panou de control fără fir: informații despre procesele vitale ale proprietarului păturii vor fi afișate pe ecran.

Din brevet rezultă că, iSheet poate fi atașat la orice pătură și chiar la un sac de dormit. Compania consideră că gadgetul va fi util pentru cei care își monitorizează sănătatea și calitatea somnului. În plus, aparatul va putea să apeleze la o ambulanță dacă înregistrează devieri periculoase a indicilor de sănătate.

Dezvoltatorii susțin că nu vor utiliza informațiile de sănătate colectate de pătura „inteligentă”. Compania însă nu a dezvăluit termenii despre începerea producției de iSheet și despre apariția produsului pe rafturile magazinelor.

Experiențe VR pentru pasagerii mașinilor autonome

În aprilie, Apple a patentat tehnologia VR pentru automobilele autonome. Tehnologia va ajuta pasagerii să facă „răului de mașină”. Sistemul, compus dintr-o cască VR și ecranele interne ale mașinii, el va permite pasagerilor să “mărească” dimensiunea interiorului automobilului sau să o transforme într-un alt vehicul.

Publicația reamintește că, companiile, inclusiv Apple, au obiceiul de a înregistra tot felul de brevete mai mult sau mai puțin ciudate, dar foarte puține dintre acestea se materializează ca produse.

Exit mobile version