Home

Xiaomi a detronat Apple

Xiaomi a depășit Apple în al treilea trimestru al anului 2018, devenind astfel lider în furnizarea dispozitivelor care pot fi purtate. Întreaga piață a crescut cu 21,7% pe parcursul anului, la 32 de milioane de unități. Dispozitivele de purtat includ ceasurile inteligente, trackere de fitness, camerele de acțiune și căștile Bluetooth.

Xiaomi, producător chinez de electronice, a devenit principalul furnizor mondial de dispozitive wearables în al treilea trimestru al anului 2018. Acest lucru este menționat în raportul companiei de cercetare IDC.

Xiaomi a livrat 6,9 milioane de unități, ceea ce reprezintă cca 21% din această piață. În comparație cu al treilea trimestru din 2017, volumul unităților livrate aproape s-a dublat. Xiaomi a devenit lider datorită succesului tracker-ului de fitness Mi Band 3 și creșterii vânzărilor în afara Chinei – în India, Europa și Orientul Mijlociu, potrivit IDC. În al treilea trimestru, China a reprezentat aproximativ 60% din piața de desfacere Xiaomi, deși volumele de obicei depășesc 80%, potrivit analiștilor.

Apple, doar 4.2 milioane dispozitive livrate

Pe locul doi se află Apple, care a rămas lider de la sfârșitul anului 2017. În al treilea trimestru al anului 2018, producătorul de ceasuri Apple Watch a livrat 4,2 milioane de dispozitive (o creștere anuală de 54%) și a ocupat 13,1% din piață.

Locul al treilea în ceea ce privește oferta a fost preluat de americanii de la Fitbit, care au livrat 3,5 milioane de unități, iar cota lor de piață a fost de 10,9%, față de 13,7% în al treilea trimestru al anului 2017. Fitbit a fost singurul producător de wearables din primii cinci care a înregistrat o scădere a livrărilor (cu 3,1%), dar compania a reușit să încetinească declinul comparativ cu trimestrele anterioare, spun analistii de la IDC.

Coada clasamentului

Pe locul 4 s-a plasat Huawei, care a livrat 1,9 milioane de dispozitive și a ocupat 5,9% din piață. Încheie top 5 compania Samsung, care a reușit să livreze un volum de 1,8 milioane de dispozitive, adjudecându-și o cotă de 5,6% din piață. Restul de 43% din piață revine producătorilor mici de wearables, care au livrat împreună 13,7 milioane de dispozitive.

Întreaga piaţă de wearables însumează în trimestrul al treilea din acest an cca 32 milioane de dispozitive, ceea ce înseamnă o creştere cu 21,4% faţă de anul trecut.

Unul dintre factorii de creștere s-a datorat cererii mari de pe piața Asia-Pacific (cu excepția Japoniei), care a reprezentat mai mult de jumătate din toate livrările și a crescut cu 21,4% în termeni anuali, explică cei de la IDC. Creșterea a contribuit, de asemenea, la lansarea de noi produse de la companii precum Fitbit, Garmin și Huawei.

Exit mobile version