Home

Un startup american deblochează orice iPhone pentru 3.900 $

Chiar dacă sunt considerate unele dintre cele mai bine securizate smartphone-uri de pe piaţă, Apple ar trebuie să-și facă griji. Un startup american, DriveSavers, se laudă că a reuşit să spargă securitatea celor de la Apple, iar acum oferă contra cost serviciile sale tuturor doritorilor.

Serviciul nu este ieftin deloc – deblocarea unui singur dispozitiv ar putea costa și 3.900 de $, cel puțin acest lucru este menționat în mesajul de pe site-ul de pornire.

Specialiștii companiei garantează un rezultat de 100%. Ei susțin că au găsit o modalitate de a debloca orice iPhone, fie că acestea este protejat cu TouchID, parolă sau a fost blocat din cauza introducerii codului greşit de prea multe ori sau a fost blocat de la distanță.

Serviciul se numește „Passcode Lockout Data Recovery”, iar deblocarea unui iPhone X de 512 GB în SUA costă 1.349 dolari, Xs Max de 512 GB – 1.449 dolari, XR de 256 GB – 899 dolari.

Totodată, startup oferă servicii pentru deblocarea smartphone-uri care au diferite sisteme de operare: iOS, Android, Windows și BlackBerry. DriveSavers susține că este singura companie capabilă să deblocheze în orice gadget.

Serviciul este destinat utilizatorilor simpli: nu va fi oferit ofițerilor de poliție, serviciilor speciale și detectivilor privați. DriveSavers consideră că serviciul va fi popular printre proprietarii de iPhone-uri care și-au uitat parolele sau le introduc incorect de multe ori. În plus, hacking-ul îi va ajuta pe cei care doresc să acceseze dispozitivul blocat al unui membru de familie decedat.

Într-o conversație cu The Verge, un reprezentant al startup-ului a declarat că compania oferă un astfel de serviciu doar proprietarilor de smartphone-uri: este necesar să oferi o dovadă că gadgetul într-adevăr îți aparține. „În funcție de situație, s-ar putea să rugăm să ne fie prezentat un certificat de deces, testamentul, hotărâri judecătorești sau alte documente legale”, a spus acesta.

Compania declară că nu va dezvălui metoda prin care poate sa treacă de securitatea Apple, întrucât compania ar lansa la scurt timp un update pentru a o bloca.

Exit mobile version