Noi metode de atragerea rezidenților. Autoritățile din orașul american Tulsa, statul Oklahoma, sunt dispuse să plătească 10.000 de dolari persoanelor care sunt gata să lucreze de la distanță pentru a se putea muta în oraș. Cei care vor fi de acord să rămână timp de cel puțin un an în oraș, vor primi subvenții pentru plata chiriei și burse. Inițiativa reprezintă un efort de a convinge oamenii să se mute în orașe mai mici.
Programul Dubbed Tulsa Remote este sponsorizat de Fundația George Kaiser Family Foundation, al cărei site web pentru inițiativă a primit mai mult de 6.000 de aplicații de la începutul acestei luni, a declarat Ken Levit, directorul executiv al GKFF.
Procesul de selectare
Pentru a participa la program, solicitantul va trebui să treacă prin mai multe etape de selecție. Primul este cel de a completa un chestionar cu 25 de întrebări, apoi de a lua parte la un interviu video, de a participa la o întâlnire personală cu un reprezentant al agenției care selectează participanții și de a face o excursie la Tulsa.
Pentru a fi eligibili pentru programul Tulsa Remote, solicitanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani, să dețină dreptul de a munci în SUA, dar care nu locuiesc în Oklahoma și să lucreze cu o companie care să le permită să lucreze de la distanță. Antreprenorii care nu locuiesc în zona Tulsa pot, de asemenea, să aplice. După aprobarea cererii, solicitantul trebuie să fie dispus în termen de 6 luni să se mute la Tulsa și să locuiască în oraș timp cel puțin un an.
Pachetul total de 10.000 de dolari, care cuprinde întreg anul, acoperă 2.500 dolari pentru cheltuieli de mutare, plăți lunare de 500 USD pentru a acoperi chiria și 1.500 dolari după o persoană locuiește în Tulsa timp de un an, potrivit lui Levit. Participanților li se va acorda, de asemenea, dreptul de a munci gratuit într-un working space din Tulsa.
Chirie redusă și subvenții
În plus, cei care se vor muta în orașul cu pricina, le vor fi oferite locuințe cu chirie redusă, iar în primele 3 luni după mutare, vor primi subvenții la plățile de utilități. Costul de trai din Tulsa este cu 40% mai mic decât în Boston, cu 20% mai mic comparativ cu cel din Denver și cu 61% mai mic comparativ cu New York, susțin organizatorii programului.
În luna iunie curent, un proiect similar a fost lansat în Vermont. Autoritățile locale au promis 10 mii dolari noilor rezidenți, care ar urma să acopere costurile de mutare, achiziționarea unui calculator și închirierea unei locuințe în primele luni. Se preconizează ca, 100 de persoane să participe în program în primii 3 ani după lansare.