Legea și domeniul IT – cum pot servi în comun aceste domenii interesului public? În viteza evoluției digitale, realitatea socială impune o adaptare a instrumentelor de aplicare a legii și realizare a justiției într-un mod transparent, inovativ și rapid. În acest sens, invităm tinerii profesioniști din drept și tehnologii informaționale, precum și pasionații de subiectul inovațiilor digitale să-și dea întâlnire la Legal Hackathon Chișinău 2018, la data de 7- 9 decembrie, 2018. Proiectele câștigătoare vor fi nominalizate cu premii în valoare de 6.000 $ și invitația de a participa gratuit la Innovating Justice Forum.
Legal Hackathon reprezintă o competiție care are drept scop să:
- faciliteze dezvoltarea inovațiilor în sistemul justiției;
- în sistemul de servicii ce au drept scop realizarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale cetățenilor, drepturilor persoanelor juridice.
Evenimentul își propune să aducă împreună juriști, avocați, profesori de drept, reprezentanți ai instituțiilor de stat, studenți, antreprenori, designeri, programatori, developeri, specialiști în marketing precum și alte persoane interesate, pentru a crea soluții reale pentru provocările din sistemul legal – atât din spațiul public cât și privat – prin intermediul tehnologiilor.
Timp de un weekend (7-9 decembrie) participanții vor lucra în echipe și vor dezvolta soluții pentru provocările curente din sistem, astfel încât acestea să contribuie la îmbunătățirea sistemului de justiție, accesului la justiție, optimizarea proceselor de lucru și a procedurilor legale și tot ce se regăsește la intersecția dintre tehnologie și lege.
Pe parcursul evenimentului participanții vor beneficia de training și formare în domenii, precum:
- Design Thinking,
- Minimum Viable Product,
- Marketing strategies,
- UX Design.
Totodată echipele vor avea parte de o sesiune de coaching din partea antreprenorilor ce au reușit să dezvolte un start-up în Republica Moldova.
La finalul finalul evenimentului participanții vor prezenta mai multe prototipuri construite să răspundă unor nevoi specifice ale sistemului de justiție. Vor fi alese trei echipe câștigătoare care vor primi sprijin financiar a câte $2.000 (USD) pentru a-și dezvolta ulterior soluțiile și aplicațiile inovatoare pe parcursul următoarelor luni.
Participarea în cadrul evenimentului este gratuită și necesită înregistrare prealabilă.
Formularul de aplicare îl găsești aici.
Mai multe detalii despre „Legal Hackathon Chișinău 2018” vezi aici.
Puteți urmări evenimentul și pe pagina de Facebook.
Termenul limită pentru înscrieri – 30 noiembrie, 2018.