Home

Scurt pe doi, 9 noiembrie: Interviul la 180 de grade a lui Gofman și cazul de la grădinița 185

M-am pornit prea devreme acasă, am uitat că întâi trimit selecția, apoi începe weekendul 🙂 Eu sper că la voi a fost o săptămâna productivă, v-a inspirat soarele de afară și aveți planuri mari în următoarele 2 zile. Eu încă analizez ce să fac cu individul care a pus lăbuța pe telefonul meu. Iar acum – știri:

::TECHNOLOGY & DIGITAL:::::::::

1. Utilizarea aplicația de dating lansate de Facebook a fost extinsă în Canada și Thailanda. Reamintesc că, aceasta a fost lansată acum două luni în Canada.

2. Samsung lucrează la dezvoltarea unei tehnologii care-ți va permite să acționezi televizorul doar cu mintea. Creierul tău devine, astfel, telecomanda, dar este destinată persoanelor cu dizabilități motorii.

3. Amazon a lansat aplicația Alexa pentru Windows 10.

4. Google introduce Dark Mode în feed-ul lor de știri pentru a „salva” viața bateriei telefoanelor pe Android.

5. Virgin Hyperloop One a numit un nou CEO și șef al consiliului de directoru după plecarea din companie a miliardarului excentric Richard Branson.

6. Disney a anunțat când va lansa Disney +, propriul serviciu de streaming. Principalii competitori vor fi Amazon Prime Video și Netflix.

7. Urmașul defunctului Vine este Byte: când se lansează noua rețea socială.

8. Gigantul Google este nevoit să-și schimbe politica internă din cauza scandalului de hărțuire sexuală din companie. Reamintesc că, în ultimii doi ani, 48 de angajați de la Google au părăsit compania din cauza unor acuzații de hărțuire sexuală.

::AUTO:::::::::

9. Volkswagen pregătește să lanseze o mașină complet electrică pe care să o cumperi cu doar 23.000 de dolari. Asta înseamnă că mașina ar fi mai ieftină cu 12.000 de dolari decât Tesla Model 3.

10. Startup-ul german FlixBus, extindere în SUA. După lansarea în luna mai, FlixBus, cea mai mare rețea de autocare pe distanțe lungi, se pregătește pentru extinderea rețelei de transport în Texas și pe Coasta de Est, inclusiv New York.

11. Harley Davidson anunță prima motocicletă electrică: Când se lansează LiveWire

::MEDIA:::::::::

12. De Hramul Orașului Orhei, Ilan Șor a lansat „Televiziunea Centrală” și „Orhei TV”. Cum arată primul buletin de știri

13. Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Dragoș Vicol, consideră că materialul PublikaTV, în care s-a titrat că angajații ambasadei moldovenești la Berlin ar fi amenințați cu moartea de susținătorii profesorilor turci extrădați, nu este o știre falsă.

14. Redactorul-șef al site-ului de știri Meduza a demisionat în urma unui scandal de hărțuire.

::POLITIC:::::::::

15. Mihail Gofman, fost angajat CNA (fugit în SUA), care anterior l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc de furtul miliardului, și-a schimbat părerea la 180 de grade. Ieri seara, un site apropiat PD-ului, Zeppelin, a publicat un interviu prin Skype cu fostul șef adjunct al SPCS din cadrul CNA, în care acesta face declarații diametral opuse cu cele de acum un an: „Furtul din sistemul bancar al țării a fost o operațiune pregătită cu scopul de a bloca parcursul european al R. Moldova, a fost pusă la cale de Veaceslav Platon, la indicația serviciilor speciale străine, cu implicarea ex-premierului Vlad Filat”.

16. OPINIE: Anularea „zilei tăcerii” la alegeri legalizează corupția politică.

::SOCIAL:::::::::

17. Un nou caz de abuz în educație. O mamă a înregistrat cum copiii sunt abuzați fizic și verbal la grădinița 185 din Chișinău.

18. Îndemnizația la nașterea copilului va crește de la 5.600 la 6.300 de lei începând cu anul 2019, anunță ministra Sănătății.

19. Primăria orașului Căușeni a încheiat în ultimii doi ani cu firmele administrate de soția primarului și de socrul acestuia contracte în valoare de aproape un milion de lei.

20. Locuitorii din cartierul străzii Băcioii Noi vor fi asigurați cu două rute municipale de autobuz.

21. Adresele din Chișinău unde sâmbătă, 10 noiembrie, vor avea loc evacuări a frunzișului. Sunt incluse toate sectoarele Capitalei.

22. Avocatul care a spulberat pe o trecere de pietoni, din sectorul Botanica, patru persoane și a amenințat cu arma pneumatică s-a ales doar cu o amendă.

::INTERNATIONAL:::::::::

23. Olanda: Un bărbat vrea să fie declarat cu 20 de ani mai tânăr de către instanță. „Îți poți schimba numele. Îți poți schimba sexul. De ce nu și vârsta?”

24. Zeci de mii de americani au fost evacuați, după un incendiul de vegetație a mistuit orașul Paradise din California. Imaginile surprinse sunt apocaliptice.

Exit mobile version