Home

Scurt pe doi, 28 septembrie: Investițiile în Digital marketing au crescut cu 44%

scurt pe doi

Salutare! E sfârșit de zi, e sfârșit săptămână, așa că e timpul să tragem linie cu cele mai importante, dar și interesante știri ale zilei. Până atunci, vă invit să deveniți membru al canalului meu de Telegram. Promit să nu fac spam, ci doar 1-2 postări pe zi despre lucruri interesante și sinteze „Scurt pe doi”. Acum revenim la știri:

DIGITAL & Marketing

? 1. Investițiile în marketingul digital global ajung la $100 mlrd. În SUA și Marea Britanie, cheltuielile pentru acest domeniu au crescut cu 44%, ajungând la $52 mlrd.

??‍? 2. Un articol din Harvard Business Review spune că, succesul în carieră este determinat de următorul principiu: Înconjoară-te cu oameni care te vor împinge înainte.

POLITICS

? 3. Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, sugerează pe blogul său că președintele Igor Dodon trebuie demis prin procedură din impeachment atunci când refuză să-și îndeplinească obligațiile constituționale. Potrivit lui, suspendarea periodică de către CC este o profanare a statului de drept.

ECONOMY & Social

? 4. Fondatorul Tesla, Elon Musk, ar putea ajunge la închisoare. Asta pentru că a declarat pe Twitter că e gata să transforme Tesla într-o companie privată, asta după ce a atras fonduri de la investitori. Acțiunile Tesla au scăzut cu mai mult de 13%, dupa ce Elon Musk a fost dat în judecată de SEC, reglementatorul pieței de capital din Statele Unite, pentru fraudă.

?? 5. Economia Statelor Unite a crescut cu 4.2% în trimestrul al doilea. Este cea mai mare creștere înregistrată de la cea din trimestrul al treilea din 2011. Alte detalii sunt disponibile pe CNBC

? 6. Cea mai mare companie privată rusească în versiunea Forbes este Lukoil.

? 7. Guvernarea RM vrea ca BNM să prelungească de câte ori vrea perioada de administrare specială la unele bănci.

? 8. Miniştri de lux. Ce venituri declară și în ce imobile locuiesc noii membri ai Cabinetului de miniștri

? 9. Centrul Chișinăului va fi blocat sâmbătă și duminică. Se organizează Maratonul Internațional, așa că ar fi bine să evitați zonele centrale.

MEDIA & lifestyle

? 10. Cum se regizează o emisiune propagandistică în presa rus. Un material realizat de mine pentru colegii de la AGORA.

?? 11. Am făcut un top pentru voi. 10 documentare Netflix despre Crimes & investigations pe care le poți urmări.

?12. Aproape 1/3 dintre moldoveni nu cunosc termenul „manipulare”. 17% din consumatori au spus că au multă și foarte multă încredere în mass-media din Rusia, arată datele unui studiu.

FUN & Lifestyle

?? 12. „O echipă de fotbaliști și la muzicanți – 200 de lei”. Cine încă nu a văzut parodia celor de la Comedy Zebra Show despre nunta moldovenească?

Exit mobile version