Home

Airbnb, schimbă legea. Proprietarii de case ar putea primi acțiuni în cadrul companiei

După ce au revoluționat industria hotelieră oferind posibilitatea oricui să închirieze pe perioade scurte camere sau apartamente ale persoanelor fizice în diferite părți ale lumii, start-up-ul american Airbnb vrea să ofere acțiuni în cadrul companiei gazdelor care oferă cazare turiștilor. Compania a trimis o scrisoarea în aceste sens Comisiei de Securitate și Schimb din SUA (SEC) pentru a afla dacă poate modifica dreptul la proprietate.

În scrisoare, reprezentanții Airbnb au scris că în secolul 21 companiile pot reuși atunci când interesele tuturor acționarilor coincid. Potrivit acestora, pentru companie, a cărei activitate este împărțită între mai multe părți, numărul de părți interesate include atât proprii angajați, cât și pe cei care plasează oferte pe platforma lor.

„Modelul nostru, un marketplace în economia de tip „sharing”, bazat pe o comunitate de indivizi, diferă de structura ierarhică a afacerilor tradiționale. Suntem bucuroși de faptul că avem oportunitatea de a influența Comisia pentru Valorile Mobiliare, astfel încât să schimbăm sistemul existent. Această reformă va oferi oamenilor mai multe oportunități în ceea ce privește afacerea.”

Conform legislației actuale din SUA, numai angajații privați sau investitorii pot deține titluri de valoare ale unei companii private. Airbnb intenționează să se asigure că noua categorie de persoane angajate în acest tip de afacere a avut și această ocazie.

Anterior, Airbnb a sugerat că are în plan listarea la bursă în 2019. În același timp, o parte din managementul startup-ului american a pus la îndoială necesitatea unei oferte publice inițiale (IPO).

Dorința startup-ului de a-și încuraja proprietarii cu acțiuni ale companiei nu este, de asemenea, unică. Anul trecut, conducerea Uber a dorit să-i facă acționari pe șoferii de taxiuri înregistrați pe platformă. Spre deosebire de Uber, Airbnb cere permisiunea nu doar pentru a oferi acțiuni în cadrul legislației actuale, dar și schimbarea acesteia.

Actualmente, Airbnb este evaluat la 31 miliarde de dolari.

Exit mobile version