Startup-ul newyorkez Mirror a reușit să atragă 25 de milioane de dolari pentru o oglindă-gadget ce are conexiune la o clasă de fitness virtuală. Pe scurt, startup-ul se angajează să ofere programe de antrenamente pe care poți să le faci acasă cu ajutorul unei oglinzi uriașe ce se conectează la diferite cursuri de fitness, scriu cei de la venturebeat.com.
Oglinda se aseamănă cu un smartphone gigantic și constituie de fapt un panou LCD, dotat cu difuzoare stereo, o cameră foto, un microfon și o oglindă cu sens unidirecțional.
Dispozitivul va permite proprietarului să-și analizeze mișcările pe ecran în timpul antrenamentului, în același timp cu instructorul fizic virtual.
De la începător la avansat
Pachetul de pornire include ore de yoga, pilates, cardio, forța, box și stretching. Utilizatorul va putea alege orice nivel de dificultate: de la un începător la avansat.
Oglinda va ofer în timp real sfaturi proprietarului, care vor include și strigătele personale ale instructorilor. Acestea vor fi optimizate în timp real, în funcție de preferințele utilizatorului și de datele biometrice obținute prin intermediul ceasului inteligent.
Potrivit unei declarații emise de companie, mai mult de 50 de antrenamente noi vor fi adăugate în fiecare săptămână, care for fi filmate într-o sală de fitness din New-York.
Este interesant că, oglinda funcționează exact precum o oglindă obișnuită când este deconectată și nu are niciun fel de funcționalitate touchscreen. O aplicație mobilă, disponibilă la lansare doar pentru dispozitivele iOS, servește drept centru de control pentru toate acțiunile de pe ecran.
Cât costă jucăria?
Cât costă o asemenea jucărie? 1.495 de dolari pentru „oglindă”. Aici se mai adaugă abonamentul standard de 39 de dolari pentru accesul la toate clasele. Sigur nu este un „capriciu” ieftin, dar oamenii sunt dispuși să cheltuiască sume imense pentru a se menține în formă .
Sportul pentru menținerea în formă este o afacere profitabilă. Industria cluburilor de sport generează venituri în jurul valorii de 83 miliarde de dolari în fiecare an, cu peste 160 de milioane de membri care vizitează 200.000 săli de sport și centre de fitness la nivel global. Însă vizitarea propriu zisă a unei săli de sport pentru a antrenamente nu este pentru toată lumea, plus este consumatoare de timp, de aceea în ultima perioadă apar tot mai multe startup-uri de fitness orientate spre antrenantele care pot fi făcute acasă sau la birou.