Home

Limita de import aerian a coletelor poștale a crescut la 430 de euro

limita-import-450-euro

Prieteni, o veste bună pentru cei care fac cumpărături online peste hotare. Da, vorbesc aici despre gadgeturile de pe Amazon și AliExpress, hainele de pe ASOS și alte chestii interesante. Începând cu 1 ianuarie 2018 Guvernul a modificat taxa vamală de import a coletelor poștale în Republica Moldova, prin metoda de transport aerian şi maritim.

Ce s-a modificat?

Până în prezent această limită a fost de 300 de euro. Începând din acest an, limita de import a crescut la 430 de euro. Atenție, e important să rețineți că acești 430 de euro includ și costul de transport/livrare al produsului.

Exemplu

Să admitem că dorește să-ți procuri un echipament audio de 400 de euro. Îl poți cumpăra și livra în țară cu condiția că prețul pentru livrare nu va depăși 30 de euro. Dacă prețul produsului + livrare va depăși 430 de Euro, atunci inspectorul vamal are dreptul să te impună să plăteși o taxă de import. La fel, acesta trebuie să ajungă în țară pe cale aeriană sau maritimă.

Dar cumpărăturile importate terestru?

Aici totul rămâne neschimbat. Orice cetățean poate introduce în R. Moldova marfă de până la 300 de euro, sumă care trebuie să includă și costul de transport. Altfel, e obligat să plătească taxă de import.

Detalii în lege aici. Articolul 101.

Shopping plăcut 😉



Exit mobile version