Home

Scrisoare către cetățeni

„Stimați cetățeni,
Noi, partidele aflate la guvernare, autodeclarate pro-europene, împreună cu sateliții noștri sub acoperire, dorim să ne cerem scuze. Scuze pentru toate regretele, stările de rușine pe care vi le-am provocat în ultimii ani.

Recunoaștem că am fi putut să stârpim corupția la nivel înalt, însă nu ne-am dorit asta, și nu am făcut-o, deoarece ne-a fost mai comod să preluăm schemele vechi, am schimbat doar buzunarele. Am fost și noi șocați să vedem cât de ușor și comod poate fi. Recunoaștem că am fi putut repara mai multe drumuri, am fi putut da salarii mai mari bugetarilor, am fi putut înlesni activitatea afacerilor mici și mijlocii. Nu am făcut asta pentru că prioritatea am fost noi, nu voi.

PG, MAI, CNA. Recunoaștem că, dacă am fi dat undă liberă Procuraturii, Centrului Anticorupție, Ministerului de Interne, azi, marii corupți, atât din sectorul politic cât și privat, se aflau deja la răcoare. Probabil s-ar fi regăsit în listă și mulți dintre ai noștri, iar noi asta ne dorim în ultimul rând.

30 noiembrie 2014. Recunoaștem că ne-ați oferit un credit prin votul din 30 noiembrie. Un credit pe care nu l-am meritat. Să știți că nu am învățat lecția atunci, doar am înțeles că putem să vă încercăm răbdarea și mai mult, lucru pe care-l vom testa în continuare.

BEM. Recunoaștem că am știut în fiecare moment ce se întâmplă la Banca de Economii. Mai exact: Am știut în detalii ce se planifică și cum vor evolua lucrurile. Oamenii noștri sunt în funcțiile cheie, am fost informați la fiecare pas, iar acțiunile au fost coordonate. V-am mințit atunci când spuneam că așteptăm ca organele abilitate să-și facă datoria. Încă o mai facem. Organele își vor face datoria doar atunci când vor primi comanda. Până atunci facem ping-pong cu declarații ca să vă defocusăm atenția, altfel spus, vă organizăm un show. Ne gândim la o remaniere de guvern pentru ca să detensionăm situația, dar încă nu am luat o decizie. Ne dorim să vorbiți despre altceva, să încetați să vă mai gândiți la miliard.

Un lucru straniu s-a întâmplat. Când am acces la guvernare, ne-am propus să ne luăm și nouă câte puțin, însă din acel moment nu ne-am mai putut opri – în fiecare zi tot mai mult și mai mult, de parcă am înnebunit. Și pofta devine din ce în ce mai mare.

Stimați cetățeni,
Am ajuns la momentul 0, unul de sinceritate. Având în vedere cele recunoscute mai sus, ne cerem scuze că v-am dezamăgit, că ne-am bătut joc de încrederea voastră. Vă prezentăm demisia in corpore, atât noi, cât și eurofilii noștri. Vă datorăm cel puțin asta. Și de fiecare dată când nu o facem, să știți că altul decât interesul țării este la mijloc”.

***

Așa ar trebui să arate acum un mesaj al guvernanților către cetățeni. Din păcate, acest lucru nu va deveni realitate. De ce? Din motivele enumerate mai sus. La 30 noiembrie 2014, închizând ochii la multe lucruri, participasem în campania #FaUnBineTarii, îndemnând populația să voteze pro-europeni. Din păcate ei nu au știut ce să facă cu votul nostru. Pentru a nu știu câta oară. Cu regret.

Exit mobile version