Home

18 mai pentru 17 copii

Pe 18 mai mi-am sărbătorit ziua de naștere. Știți bine cu toții că, uneori, în loc de cadou cei apropiați oferă o sumă de bani. Am decis ca în acest an de sărbătoarea mea să se bucure și alții. Sunt născut la Nisporeni, motiv pentru care mi-am spus că bucuria noastră trebuie împărțită cu o familie aflată într-o situație mai dificilă. Mai exact – o familie cu mulți copii.

Lidia Tertiuc și 11 copii. Restul 6 erau duși la iaz să se scalde

După ziua mea, într-o duminică, am mers la familia Tertiuc, compusă din 19 persoane. Părinții, Viorel și Lidia, au în grijă 17 copii. 17! 11 sunt copii biologici, iar şase sunt nepoţii de la sora geamănă a Lidiei Tertiuc, care a decedat recent în urma unui atac cerebral. Viorel are grad de invaliditate, iar Lidia a fost operată luni de hernie de disc. Sunt 11 fete și 6 băieți (copiii au între 5 și 20 ani). Am mers la ei fără ca să-i anunț. Am găsit curtea curată și cei  aprox. 30-40m2 în care locuiesc într-o ordine care m-a uimit.

Le-am dus haine pentru băieți, fetițe, produse alimentare și banii care mi-au fost aduși la ziua mea de naștere. Intenționez să-i revăd, să le mai duc ajutoare. Am fost marcat de dârzenia părinților și dedicația de a crește și a-i educa pe toți.

Pe drum înapoi spre casă simțeam o profundă împăcare sufletească. E greu de descris sursa ei, dar e foarte plăcut. Emoțiile simțite m-au motivat să nu mă opresc aici.

Vă îndemn, dragi prieteni, desigur cei care au posibilitate, să contribuiți și voi. Mă puteți contacta pe facebook, e-mail, fie pentru a trimite ajutoare, fie că să vă ofer datele de contact, dacă doriți să-i ajutați personal. (Familia a mai primit niște donații: computer, TV, o mașină de spălat. Cea mai mare necesitate – materiale de construcție pentru casă și ajutor în acest sens. Dna Lidia era necăjită că vrea să construiască o anexă pentru iarnă, dar nu are cu ce. Oricum, produsele alimentare și banii vor fi de mare ajutor într-o familie atât de mare).

Ea este Maria. Am găsit-o la computer, uitându-se la fotografii

Toți cei 17 copii locuiesc în 2-3 camere de acest gen

Elena a donat haine pentru fetițe.


Notă: Am primit acordul familiei pentru a publica fotografiile.

Exit mobile version