Home

“Eșecul” UNIMEDIA în 2010

S-a scurs și 2010. Deja suntem în 2011 la +13 zile, iar unii (spre exemplu eu 🙂 ), încă mai fac totalurile pentru anul precedent. Foarte încărcat și tensionat – așa a fost 2010 pentru echipa UNIMEDIA, care s-a înmulțit în luna aprilie cu încă câțiva membri.

A fost o mare provocare să facem față exploziei de mass-media. Rezultatele de trafic arată că, pe unde mai bine, pe unde mai rău, ne-am isprăvit cu brio. Cele 1,7 milioane de vizitatori care ne-au intrat pe ușă în 2010 confirmă că am fost și rămânem în continuare nr. 1 la capitolul știri on-line. În fiecare zi, președintele, prim-ministrul și liderii de opinie deschid UNIMEDIA pentru că aici le găsesc pe toate. Sunt sigur de asta și mă bucur.

La 28 decembrie s-au împlinit 3 luni de când Tudor Darie a plecat de la UNIMEDIA (apropo de Tudor: Vreau să cred că va reuși pe calea pornită. Sper să aibă vânt prielnic și reușite în ce și-a propus). Cârcotașii s-au grăbit să facă preziceri. Nu erau bune. Simțeam priviri acide și neîncrederea care mi-o săgetau în spate, pronosticuri sumbre despre apunerea site-ului care a revoluționat piața media on-line din Moldova.

DAR, nu mor caii când vor câinii. Începând din 28 septembrie sunt însărcinat direct de toate bunele și relele care se întâmplă cu secțiunea editorial UNIMEDIA (în trecut împărțeam responsabilitatea cu Tudor).

“Eșecul” de 3 luni arată că www.unimedia.md a crescut în ultima perioadă ca pe drojdii, inclusiv datorită interesului mare pentru știri despre situația politică.

Modelul UNIMEDIA, pus pe foaie în 2007 și updatat în 2008, dă roade în continuare.Nu aș fi reușit fără spiritul echipei Interakt și ajutorul lui Vasile Galușca (managing director Interakt). Aș vrea să menționez aici în special nucleul de știri UNIMEDIA: Nu aș fi reușit fără Maia Visterniceau (redactor), care în ultimul an a dat foc multor prejudecăți ale mele despre ea. Nu aș fi reușit fără Daniela Dermengi (reporter), care face legea în secțiunea economic și nu a ezitat să se pună în poară chiar și cu Guvernatorul BNM. Nu aș fi reușit fără Ana Rîmbu (reporter), a cărei dedicație și meticulozitate mă pune și pe mine uneori în caloș. Nu aș fi reușit fără Cristina Buzovschi, care e principalul bucătar al știrilor de la Primăria Capitalei. Nu aș fi reușit fără Pavel Novac – ochiul de veghe al UNIMEDIA (operator/editor), care e mult mai mult decât ce arată (el știe de ce 😉 ). Nu aș fi reușit fără Radu Burdujan – “ministrul știrilor despre Moldova” la UNIMEDIA.

Dar, nimeni nu este perfect – mai avem de învățat. Am dat și în multe gropi (Chișinăul e plin dle Chirtoacă!), dar au fost toate de învățătură și apreciez că vizitatorii ne-au înțeles și au pus umărul atunci când am avut nevoie.

Un mulțumesc și pentru concurenții din presă de la ProTV, Jurnal, Publika, Timpul, Adevărul, ZdG, dar și ceilalți. Ei au fost principalii “petroliști” care au turnat gaz pe foc, astfel ca noi să gândim cum putem fi și mai buni. Le fac cu mâna prietenește bloggerilor și internauților de pe facebook/twitter, cu care avem o relație mai specială (cel puțin eu cred asta). Deși ne-au cam dat peste cap unele lucruri, colegii de la Privesc.EU au și ei un loc aparte în inima noastră 😉

Să ne dorim tuturor un an mai bun, cu mai puține știri despre omoruri și violuri, dar și un embargo mai strict la preluat materiale cu hurta de la colegii (pentru unii patronii) din România. UNIMEDIA promite că va servi și în continuare știri, cel puțin la fel de bune.

Să ne auzim de bine!

Dumitru Ciorici
director știri, UNIMEDIA

Exit mobile version