Home

Păzea – PCRM îşi schimbă strategia!

Partidul Comuniștilor își schimbă strategia de promovare în alegerile parlamentare anticipate. Cel puțin așa reiese din ultimile acțiuni ale membrilor PCRM pe care am reușit să le “prind din zbor”.

1. Comuniștii ies la dezbateri TV
Vladimir Voronin, președintele PCRM, a declarat în cadrul unei conferințe de săptămâna trecută că membrii PCRM vor participa de această dată (în această campanie electorală) obligatoriu la dezbaterile electorale televizate. ”Aceasta va spori ratingul partidului nostru”, declase Voronin atunci.
Se pare că au înțeles și comuniștii că oamenii de rând vor să vadă și argumentele, oameni vii răspunzând la întrebări și propunând soluții concrete, nu doar spoturi electorale;

2. Comuniștii vor să apară la știri în fiecare zi
Presa e bulversată de câteva zile bune. În fiecare miez de zi jurnaliștii sunt invitați la o conferință de presă a membrilor PCRM. Dacă până acum unii nici nu știau unde e sediul comuniștilor de săptămâna trecută au devenit ”clienți fideli” ai acestui local.
Temele conferințelor de presă variază, deși toate au un singur scop – promo electoral. Într-o zi vine Sârbu la conferință, apoi Dodon, apoi Mișin, apoi Țurcan și sunt sigur că lista va continua și în următoarele săptămâni.
Prin această acțiune, comuniștii își asigură vizibilitatea la toate posturile TV în fiecare jurnal de știri, nu doar la posturile pro-guvernamentale.

3. Comuniștii încep a răspunde la acuzații și la presupusele probe
Dacă până în prezent membrii partidelor de opoziție făceau acuzații în stânga și în dreapta fără a primi foarte des și un răspuns, de la lansarea campaniei electorale, aceștia au practic zilnic o porție de feedback din partea reprezentanților PCRM. Ba mai mult, astăzi, Țurcan a venit și cu așa-zise probe precum că opoziție a adus dovezi false cu privire la fraudarea alegerilor de către PCRM. Uitându-te dintr-o parte, nici nu știi ce să mai crezi ;).

Cât de greu va cântări acest lucru în mintea alegătorilor, depinde de partidele de opoziție și mesajul acestora.

Exit mobile version