Home

#9 Telegram TALKS: Ce fel de afaceri lansează tinerii antreprenori din regiunile Moldovei

Elena Bordianu si Elena Lupan

Elena Bordianu si Elena Lupan

Lucruri interesante am aflat în ultimul talk pe care l-am organizat pe Telegram. În Moldova există centre regionale de business care oferă consultanță antreprenorilor, pentru a-și crea propriile afaceri. Hub-urile de business oferă consultanță în următoarele domenii: Legea în domeniul muncii, amortizarea consecințelor pandemiei, înregistrare companie și forma de juridica potrivită, evidența contabilă, identificarea concurenților, cum găsești parteneri și clienți, credite, etc.

Mai multe detalii în interviul video de mai jos:


🔑 Tipuri de afaceri care sunt dezvoltate în regiuni:

(…) Contabilitate pentru agricultură (nișată)
(…) O tânără crește trandafiri
(…) Produse de îngrijire a corpului din plante, crescute în grădină, apoi uscate și transformate în produse.
(…) Servicii de curățenie,
(…) Apicultură
(…) Servicii de frumusețe, servicii foto
(…) Servicii de broderie computerizată
(…) Confecționare accesorii din piele, genți, portmoneee personalizate
(…) Creator de păpuși, conform fotografiei copiilor sau a părinților

💶  De unde iau moldovenii din regiuni bani pentru afaceri: Granturi, remitentețele de peste hotare și eventual credite. Unii iau credite pe persoane fizice. În majoritatea cazurilor de susținere externă, se cere o contribuție proprie de cca 20%, ceea ce poate însemna bani sau bunuri/tehnică/credite.

***

Ce înseamnă Telegram TALKS?

Telegram TALKS reprezintă o serie de discuții organizate LIVE pe canalul de Telegram @dumitruciorici. În cadrul lor discut cu peste 37 000 de abonați, dar și invitați speciali despre principalele subiecte de pe agenda publică. Îmi dau străduința să aleg teme interesante, de calitate, care să ne pună pe gânduri, iar în urma dialogului îmi propun să generăm idei. Idei care să ne miște înainte. Vă aștept cu drag, în fiecare săptămână, pe Telegram.

***


Acest material  este posibil grație susținerii financiare a Ambasadei SUA în R. Moldova. Orice opinie expusă în cadrul lui aparține exclusiv autorilor și nu le reflectă în mod necesar pe cele ale Ambasadei SUA.

Exit mobile version