Home

#7 Telegram Talks. Ce produc investitorii în R. Moldova: Cablaje pentru Volkswagen, BMW, Tesla, contoare smart și componente pentru transportul hibrid

Igor Ștefaneț

Igor Ștefaneț

În Moldova se produc contoare smart de apă și electricitate, componente electronice inclusiv pentru Tesla și BMW, dar și componente pentru sistemele hibrid ale transportului public din spațiul CSI. Sistemul produs în Moldova are o autonomie mai mare decât cel din Belarus sau Rusia.

Mai producem cablaje pentru BMW, Mini Cooper, Skoda, Volkswagen. Avem aproximativ 20 mii de oameni care lucrează în industria de automotive. În automotive și ICT + comunicare lucrează cca 50 mii oameni, iar ei produc peste 20% din PIB.

Mai multe detalii în discuția pe care am avut-o cu Igor Ștefanet, șeful direcției atragerea investițiilor din cadrul Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency.

***

Ce înseamnă Telegram TALKS?

Telegram TALKS reprezintă o serie de discuții organizate LIVE pe canalul de Telegram @dumitruciorici. În cadrul lor discut cu peste 7000 de abonați, dar și invitați speciali despre principalele subiecte de pe agenda publică. Îmi dau străduința să aleg teme interesante, de calitate, care să ne pună pe gânduri, iar în urma dialogului îmi propun să generăm idei. Idei care să ne miște înainte. Vă aștept cu drag, în fiecare săptămână, pe Telegram.

***


Acest material  este posibil grație susținerii financiare a Ambasadei SUA în R. Moldova. Orice opinie expusă în cadrul lui aparține exclusiv autorilor și nu le reflectă în mod necesar pe cele ale Ambasadei SUA.

Exit mobile version