Home

#4 Telegram Talks: Îngrijorările breslei avocaților cu privire la amendamentul Stamate

Dumitru Ciorici studio

Avocatul Andrei Bivol a explicat în cadrul unui VoiceChat pe Telegram îngrijorările breslei avocaților cu privire la amendamentul Stamate, votat săptămâna trecută de Parlament. “În cazul schimbării opticii acestei guvernări, sau în cazul revenirii la putere a exponenților Plahotniuc – această prevedere permite persecutarea avocaților”, spune acesta. 

Andrei Bivol, avocat: În primul rând a fost făcută o confuzie intenționată, precum că ar fi vorba de imunitate. Nu este vorba de imunitate în acest caz. Opinia publică a fost manipulată, că s-a făcut un compromis, nu a existat așa ceva. Pentru că un compromis înseamnă o soluție cu care sunt de acord ambele părți. Uniunea Avocaților nu a emis niciun fel de hotărâre în acest sens. (…) Cel mai dureros aspect din noua lege sunt perchezițiile, pentru că afectează secretul profesional. Garanția care a fost propusă de Parlament cu prezența decanului de barou – nu este o garanție. Acesta poate să nu fie în țară, sau nu e posibil să nu poată veni în 2 ore. Apoi ce? Continuă perchezițiile. Deci, nu e vorba de o garanție. 

Vedeți mai jos înregistrarea interviului:

***


Acest material  este posibil grație susținerii financiare a Ambasadei SUA în R. Moldova. Orice opinie expusă în cadrul lui aparține exclusiv autorilor și nu le reflectă în mod necesar pe cele ale Ambasadei SUA.

Exit mobile version