Home

COVID-19 ne va afecta salariile și firmele. Ce putem face?

COVID-19 ne va afecta salariile și firmele. Ce putem face?

Prieteni, am făcut un clip video scurt despre Coronavirus (COVID19), unde am explicat într-un limbaj maxim simplist de ce e important să ne autoizolăm cât mai mult cu putință în următoarea săptămână. Asta ne va ajuta să ne primim salariile și să încasăm banii de pe facturi mai repede. În caz contrar – situația s-ar putea înrăutăți dramatic. Iar această carantină s-ar putea să dureze mai mult, lucru pe care sigur nimeni nu și-l dorește.

Scenariul 1: Cu cât statul izolează virusul mai rapid (și prin asta am în vedere izolează cetățenii și îi tratează, evident cu ajutorul și cooperarea fiecăruia dintre noi), cu atât trecem mai repede peste această primejdie. Adică, dacă ne autoizolăm conștiincios în următoarea săptămână – atingem vârful epidemic la sfârșit de martie și începând cu o dată X din aprilie începem să revenim la normal. Contracte onorate, poate chiar și salarii, tot ce trebuie.

Scenariul 2: DACĂ NU devenim azi mai antisociali, dacă nu reducem frecventarea locurilor publice cu mulți oameni (mall, locuri de joacă, restaurante, etc.) atunci vom izola virusul prin Aprilie sau poate chiar Mai și o să revenim cu toții la un regim normal de muncă abia vară. Autoritățile au anunțat oficial că această epidemia poate dura și 2 luni. Tot atunci o să ne luăm și salariile pentru ce muncim acum, tot atunci vor intra și bănuții în cont pentru contracte. Și nu cred că există cineva care vrea asta să așteptăm atât.

Exit mobile version