Home

Scurt pe doi, 12 aprilie: PSRM exclude coaliția cu PD, Disney+, milioanele rușilor, noii șefi peste energie electrică și BMW X7

Vinerea m-a prins sub anestezie, după o investigație medicală. Nu sunt la calculator, însă donațiile voastre de pe Patreon le redirecționez unei persoane, cu ajutorul căreia facem posibil ca sinteza să fie trimisă în fiecare zi.

TECH & Auto & Digital :::::::

Tesla 3 are un concurent: Geely, producătorul chinez de mașini electrice, a prezentat Geometry A, primul său electromobil „global”.

Facebook lucrează la interconectarea platformelor WhatsApp, Messager și Instagram. Aceste aplicații vor continua să existe separat, însă vor avea o arhitectură comună. Proiectul ar urma să fie gata la începutul anului 2020.

Disney+ va fi lansat în SUA pe 12 noiembrie. Noua platforma de streaming va găzdui creațiile Disney, Pixar și National Geographic. Prețul abonamentului lunar va fi de $6.99 dolari SUA.

Noul BMW X7 este foarte aproape de debutul său în Republica Moldova. Deja la sfârșitul acestei săptămâni, cel mai mare SUV din gama bavarezilor va fi prezentat pe piața locală. Au apărut primele imagini cu modelele importate în Moldova.

POLITIC ::::::::

Crește probabilitatea alegerilor anticipate? Conducerea PSRM anunță că singura soluție alternativă ar fi o coaliție de guvernare cu blocul ACUM, însă socialiștii impun niște condiții pe care Maia Sandu și Andrei Năstase aproape sigur nu le vor accepta.

Ruslan Codreanu a declarat că i-a propus lui Năstase funcția de primar interimar după ultimele alegeri locale, doar că liderul PPDA a refuzat.

Partidul Șor propune includerea „Zilei Cosmonauticii” în lista sărbătorilor naționale.

Voronin a declarat la o emisiune TV că marile scheme de corupție se fac într-un hotel luxos din centrul Chișinăului: „Acolo este o cameră specială pentru toate tratativele”.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

Grupul spaniol Naturgy (fostul Gas Natural Fenosa) se retrage din R. Moldova. Noul proprietar al întreprinderii de energie electrică este compania Duet Private Equity Limited, cu fondatori ce duc în offshore.

Fotoreporterul care în 2018 l-a chemat în judecată pe președintele Igor Dodon a decis să emigreze. Jurnalistul afirmă că reprezentanții Poliției de Frontieră îl terorizează cu scrisori și amenințări.

Judecătorul care l-a condamnat la 8 ani de pușcărie pe Sergiu Cebotari, autorul dezvăluirilor privind schema cu anabolizante la „Poșta Moldovei”, a demisionat la 2 zile după emiterea sentinței.

Primul om de afaceri care a obținut cetățenia R. Moldova prin investiții are drept prioritate să profite din acordurile de liber schimb pe care statul acesta le are cu alte țări.

Mold-street: Milioane de dolari spălați de ruşi prin bănci din Moldova au ajuns în imobiliarele din Spania.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, arestat ieri la Londra, așteaptă decizia instanței. Liderul opoziției britanice susține că acesta nu trebuie extrădat în SUA, în timp ce Hillary Clinton declară că Assange trebuie să răspundă în fața legii.

Exit mobile version