Home

Scurt pe doi, 8 aprilie: Invitația pentru PSRM, datoriile lui Botnari, dosarul lui Țurcan, microSD de 1TB, înțelegerea Fiat-Tesla

Prieteni, bun găsit într-o nouă săptămână. Ca de obicei, vă invit la principalele știri ale zilei:

TECH & Auto & Digital :::::::

Fiat Chrysler a bătut palma cu Tesla. Producătorul italian de automobile va cumpăra dreptul de a include mașinile Tesla în propria sa flotă, pentru a evita astfel plata amenzilor pentru încălcarea noilor reguli ale Uniunii Europene privind emisiile.

Toyota va oferi acces gratuit la propriile tehnologii hibride tuturor producătorilor auto.

Cea mai mare companie de promovare a mașinilor electrice s-a terminat. Olandezul Wiebe Wakker a pus punct călătoriei sale la Sydney, după ce a străbătut 59.000 de km la volanul unui e-Golf.

Start vânzărilor prealabile pentru cardurile microSD cu 1 TB memorie. Prețul pornește de la $450 de dolari SUA.

Utilizatorii Windows nu vor mai avea nevoie să aleagă opțiunea „eliminarea în siguranță” („safely remove hardware”) înainte de scoaterea unui stick USB. Odată cu introducerea opțiunii „Quick Removal”, orice dispozitiv va putea fi scos oricând, fără riscuri.

POLITIC ::::::::

Blocul ACUM a invitat socialiștii la discuții publice. PSRM își va anunța decizia mâine, în urma ședinței Comitetului executiv al formațiunii.

10 ani de la 7 aprilie: Multe dintre persoanele care dețineau funcții de răspundere în timpul protestelor din 2009, fie au fost avansate în funcții, fie s-au ales cu posturi importante în mediul privat.

Vicepreședintele PD, Alexandru Botnari, și-a schimbat locul de muncă. Democratul a renunțat la funcția de primar în favoarea mandatului de parlamentar.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

Vești bune pentru călători: Aviația civilă din R. Moldova trece la orarul de vară, cu mai multe zboruri spre cele mai populare destinații. Totodată, au fost introduse noi destinații: Nisa (Franța), Izmir (Turcia), Friedrichshafen (Germania), Copenhaga (Danemarca), Dortmund (Germania), Memmingen (Germania) și Dalaman (Turcia).

Primăria Chișinău a alocat 20 de milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor din curțile blocurilor.

Deputatul PD Constantin Botnari ar avea datorii de 300.000 de Euro, conform declarației de avere.

ZdG scrie că noul șef interimar al Direcției arhitectură și urbanism, Alexei Țurcan, a fost reținut în octombrie 2018 într-un dosar de corupție.

SRL Utiltrans Construct a falimentat. E vorba de firma care a primit de la Primăria Chişinău circa 29 de milioane de lei pentru construcţia unui drum.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Erdogan s-a întâlnit cu Putin la Moscova. Printre subiectele discuției s-a numărat acordul în baza căruia Turcia va achiziționa sisteme de rachete antiaeriene rusești S-400.

Partidul lui Erdogan cere renumărarea tuturor voturilor de la Istanbul, unde a câștigat candidatul opoziției.

Dezbaterea finală dintre Poroşenko și Zelenski ar urma să aibă loc în data de 19 aprilie.

Exit mobile version