Home

Scurt pe doi, 2 aprilie: Show la negocieri, reacția lui Dodon, funcția Gmail, butonul Youtube și averea saudiților

Salut. N-avem știri super interesante azi, în schimb avem dispoziție bună și energie. Nu uitați să susțineți proiectul pe Patreon

TECH & Digital :::::::

Nokia a prezentat în Taiwan primul smartphone de la HMD Global cu ecran perforat. Telefonul are o cameră de 48 megapixeli, un design nou şi este aşteptat în Europa în lunile următoare sub numele Nokia 8.1.

The Motans a publicat primul său videoclip realizat cu ajutorul inteligenței artificiale.

Gmail lansează o funcţie de trimitere programată a email-urilor. O altă noutate este că tehnologia Smart Compose va putea acum să sugereze subiectul email-ului în funcţie de conţinutul mesajului.

POLITIC ::::::::

Show politic. Trei deputați din Partidul Șor au venit astăzi în biroul 114 al Parlamentului pentru a discuta cu reprezentanții blocului ACUM. Discuțiile nu au avut loc. Cei din blocul ACUM au părăsit sala odată ce au văzut din ce partid fac parte aceștia. Deputații PSRM așa și nu au venit la întrunire, spunând că nu știu de vreo invitație.

Discuțiile de la Președinție s-au încheiat. Plahotniuc și Greceanîi au constatat că PD și PSRM au și divergențe, dar și abordări similare. „Eu nu aș spune că ceea ce am văzut azi este un pas spre o coaliție. Șansele sunt 50/ 50 pentru formarea unei coaliții sau alegeri anticipate”, a declarat Dodon în urma discuțiilor. Exact același lucru l-a spus și Plahotniuc.

Reacția lui Dodon la semnalele de la Moscova: Nu putem construi agenda țării reieșind din ce spun unii comentatori.

O angajată MICB, care a primit 8 ani de închisoare, a refuzat să dea declarații împotriva lui Veaceslav Platon.

Reacția Parlamentului, după ce un deputat a declarat că vrea să-și alege singur banca care îl va administra contul de salariu: „Opțiunea din afara pachetului salarial va costa mii de lei”.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

Încă un moldovean s-a ales cu butonul de argint de la Youtube: Artistul Ion Paladi, a ajuns la numărul de 100.000 de abonați. Cu această ocazie specială, Paladi a filmat un vlog în care le mulțumește fanilor pentru fidelitate.

CNA, SIS și procurorii anticorupție au descins la Consulatul R. Moldova din Odesa, într-un dosar pornit pe fapte de corupție. Ulterior, s-a aflat că această operațiune „de amploare” a vizat o mită de… 100 de Euro.

Doi primari au ajuns în atenția ANI din cauza conflictelor de interese. Mai exact, aceștia și-au angajat „jumătățile” în funcții de conducere, fără a notifica autoritățile despre deciziile luate.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Statele Unite au refuzat să livreze Turciei echipamentul necesar pentru funcționarea avioanelor F-35, urmare a deciziei Ankarei de a achiziționa sistemul rus anti-rachetă S-400. „Nu putem sta deoparte atunci când un aliat NATO procură arme de la adversarii noștri”, a declarat vicepreședintele SUA, Mike Pence.

Iulia Timoșenko face declarații contradictorii după alegeri: Spune că scrutinul a fost fraudat, dar, în același timp, nu vrea să conteste rezultatele în judecată deoarece „respectă alegerea oamenilor”.

Cea mai mare companie petrolieră din Arabia Saudită, Saudi Aramco, a făcut publice rezultatele sale financiare. În 2018, profitul net al companiei a fost de aproape două ori mai mare decât cel al Apple și de trei ori mai mare decât cel al Samsung.

Exit mobile version