Home

Scurt pe doi, 28 martie: Filmele patriotice marca Dodon, ECG Apple Watch, solicitarea lui Năstase și vacanța lui Țuțu

Salutare, prieteni. Am revenit din Paris. A fost o călătorie foarte obositoare, deoarece 2 zile am fost pe drum și doar una propriu zis acolo, unde am participat la evenimentul global al Huawei. Grație faptului că voi susțineți sinteza pe Patreon, ea ajunge în fiecare seară la voi. Dar din dar se face rai.

TECH & Auto & Digital :::::::

Porsche inițiază ultima faza de testare a primei sale mașini sport 100% electrice. Noul Taycan va fi pus în vânzare la începutul anului viitor.

Samsung a arătat cum sunt testate telefoanele Galaxy Fold. Coreenii susțin că acest telefon pliabil se poate îndoi de până la 200.000 de ori.

YouTube a eliminat de pe site ultimele ediții ale emisiunilor rusești „vDud” și „Namedni”. Presa rusă scrie că un motiv ar putea fi faptul că autorii nu au menționat că video-urile conțin anunțuri publicitare.

Cei care au Apple Watch din seria 4 își vor putea face electrocardiogramă cu o simplă atingere. Aplicația ECG va fi disponibilă începând din luna decembrie.

POLITIC ::::::::

Igor Dodon a anunțat crearea unui noi film „patriotic” sub patronajul Președinției. Potrivit lui Dodon, este vorba de un „documentar despre eliberarea Moldovei de sub ocupaţia germano-fascistă”.

Zi proastă pentru avocații lui Filat: Judecătorii au refuzat să revizuiască dosarul în care fostul premier a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupție. Tot azi, CtEDO a respins una dintre plângerile depuse de Filat.

Deputatul ACUM, Dumitru Alaiba a făcut un live în care a arătat „dotările” unui cabinet de deputat. Alaiba a spus că îi înțelege pe deputații „care nu ar vrea să plece din această clădire” fiindcă condițiile sunt „destul de bune”.

Andrei Năstase a rugat socialiștii să voteze pachetul de legi antioligarhic.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

O strategie ambițioasă pentru scoaterea din comă a industriei R. Moldova a fost elaborată de către un grup de experți internaționali. Documentul prevede crearea mai multor centre de cercetări și a parcurilor multifuncționale în 13 raioane.

Consiliul pentru Prevenirea și Combaterea discriminării a rugat portalul Deschide.md să-și ceară scuze pentru unele postări care ar conține expresii necuviincioase la adresa găgăuzilor. Redacția site-ului neagă acuzațiile și este hotărâtă să se apere în instanță.

Ședința de judecată în cazul activistului care l-a pălmuit pe deputatul Sergiu Sîrbu s-a încheiat. Magistrații au respins recursul avocaților lui Pavel Grigorciuc privind schimbarea măsurii preventive – rămâne 30 de zile în arest.

Constantin Țuțu o duce bine de când a plecat în vacanță: Pe rețelele de socializare au apărut poze în care fostul deputat apare la volanul unui Bentley Mulsanne, dansînd sub ritmul piesei „Despacito”.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Aleksandr Lukașenko l-a dat afară pe viceprim-ministrul bielorus și pe alți doi oficiali de rang înalt, după o vizită la o fermă de vaci. Președintele a fost indignat de condițiile în care trăiesc animalele.

Mai multe produse din plastic vor fi interzise în UE începând din 2021. Directiva a fost aprobată de Parlamentul European.

Schema „alegătorului transnistrean” ar urma să fie aplicată și în Ucraina. Cetățenii din stânga Nistrului vor fi transportați gratuit la secțiile de vot pe 31 martie.

Klaus Iohannis a anunțat convocarea unui referendum pentru justiție odată cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai.

Exit mobile version