Home

Scurt pe doi, 25 martie: Demiteri la PLDM, invitația lui Dodon, fracțiunile ACUM, pretențiile lui Diaconu și avioanele rusești

Salutare dragilor. Azi iar sunt plecat. Am aterizat la Paris de această dată, unde va fi lansat noul flagship al companiei Huawei – telefonul P30. Grație faptului că voi susțineți sinteza pe Patreon – ea ajunge și azi în casele voastre. V-am pupat, ne auzim în curând.

TECH & Digital :::::::

Google a modificat sistemul de poziționare a site-urilor în rezultatele de căutare. În urma modificărilor, vor avea de câștigat acele site-uri care generează conținut nou și care se încarcă rapid.

Telegram vine cu un upgrade important. Acum, utilizatorii pot șterge definitiv orice mesaj, astfel încât acesta să dispară inclusiv din chat-ul interlocutorului.

Noul Firefox pentru utilizatorii iPad permite împărțirea ecranului în două. Astfel, utilizatorii vor putea folosi două aplicații simultan, cu Firefox fiind una dintre ele.

Margrethe Vestager, comisarul european care a decis amendarea Google cu 1,5 miliarde de Euro, a dezvăluit într-un interviu care este motorul de căutare pe care îl folosește. Este vorba de site-ul francez Qwant.

POLITIC ::::::::

Dodon îi invită pe Plahotniuc, Greceanîi, Sandu și Năstase la Reședința de Stat pentru a discuta probabilitatea de a crea o coaliție parlamentară de guvernare.

NewsMaker scrie că blocul ACUM va crea două fracțiuni parlamentare. Vedeți aici listele.

PLDM “i-a expulzat” pe toți membrii din conducerea partidului care au colaborat cu blocul ACUM în campania electorală.

Blocul ACUM întâmpină probleme la înregistrarea în Parlament a pachetului antioligrahic de legi. Șeful Direcției juridice a Parlamentului a sugerat că cele cinci proiecte de lege se vor prăfui până când deputații nu vor alege organele de conducere ale Parlamentului.

Curtea Constituțională a respins ca nefondată cererea prin care avocații lui Vladimir Filat au cerut interpretarea unor articole din Codul de Procedură Penală.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

Radu Albot a câștigat primul set în fața marelui Roger Federer, dar a cedat în cele din urmă după o prestație spectaculoasă.

Mihail Diaconu, unul dintre judecătorii „din iad”, supranumit astfel după ce a judecat în comisariate mai mulți tineri care au participat la protestele din aprilie 2009, vrea să fie promovat la instanța ierarhic superioară, adică la Curtea Supremă de Justiție, la mai puțin de un an de când a fost promovat la Curtea de Apel Chișinău. Cererea acestuia va fi examinată de Consiliul Superior al Magistraturii în ședința de mâine, 26 martie.

Medicul Vadim Scarlat a fost amendat cu 115.000 de lei în dosarul „mitei pentru judecători”.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Donald Trump nu a conspirat cu Rusia în timpul campaniei electorale din 2016, se arată în raportul procurorului special Robert Mueller.

Două avioane rusești au aterizat sâmbătă în Venezuela. Un jurnalist citat de BBC spune că a văzut zeci de militari bine echipați ieșind din cele două avioane.

Prim-ministra României a anunțat mutarea, de la Tel Aviv la Ierusalim, a ambasadei române în Israel. Potrivit presei de peste Prut, anunțul „sfidează Uniunea Europeană și ignoră atribuțiile președintelui țării”.

Exit mobile version