Home

Scurt pe doi, 21 martie: “O palmă” pentru Sîrbu, așteptările rușilor, salariul de 12k al lui Cincilei, notificarea Gazprom și prognoza BMW

Salutare de pe drumul Bârlad-Albița 🙂 Sinteza de azi e făcută de colegul meu. Așadar, iată rezultatul direct al susținerii voastre pe Patreon. În ciuda faptului că eu nu sunt disponibil – avem bani pentru ca ea să ajungă la noi în fiecare seară. Spor:

TECH & Auto & Digital :::::::

Antivirusul Microsoft Defender va fi disponibil și pentru utilizatorii macOS.

PewDiePie nu mai este cel mai popular canal pe YouTube. Vloggerul suedez a fost devansat de către T-Series din India.

BMW se așteaptă la o scădere cu peste 10% a veniturilor. De vină ar fi mașinile electrice și Brexit.

Facebook recunoaște că a stocat „sute de milioane” de parole ale utilizatorilor în propria baza de date. Nici măcar nu a codificat datele.

POLITIC ::::::::

Prima ședință a noului Parlamnet:

a. Democratul Sergiu Sârbu a ajuns la spital cu comoție cerebrală, după ce a fost lovit de activistul Pavel Grigorciuc. Ultimul declară că doar i-a dat o palmă.

b. Partidul „Șor” face teatru în prima ședință a Parlamentului: Marina Tauber a venit în sală cu un parasolar, pe care l-a îndreptat spre deputații blocului ACUM, menționând că astfel “se protejează de mercurul cu care ar fi fost infectat Andrei Năstase”. De cealaltă parte, Ilan Șor a fost surprins cum se dă „huța” în scaunul său de parlamentar.

c. Blocul ACUM a prezentat proiectul de declarație a Parlamentului cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului și îndeamnă deputații noi aleși să-l voteze.

d. Maia Sandu nu a participat la prima ședință a noului Parlament. Lidera PAS a scris pe pagina sa de Facebook că se află la Bruxelles.

e. Plahotniuc a venit la prima ședință cu mașina până în pragul Parlamentului, păzit de zeci de agenți de securitate.

Cei de la Deschide scriu că activistul PPDA, Sergiu Cebotari, condamnat ieri la opt ani de închisoare, a părăsit R.Moldova cu mașina directorului StarNet, Alexandru Machdeon.

Kommersant scrie că rușii așteaptă de la PSRM să ducă țara la alegeri anticipate, prin lupta împotriva lui V. Plahotniuc.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

Gazprom trimite notificări oficiale țărilor din vecinătatea Ucrainei: De la începutul anului viitor, transportul de gaze prin teritoriul ucrainean va fi oprit.

Fostul șef al Inspectoratului de poliție Strășeni, Petru Scoarță, a fost condamnat la doi ani și jumătate de pușcărie pentru trafic de influență.

Ce avere declară noul vicepreședinte al Băncii Naționale: Aureliu Cincilei câștiga 250.000 de lei pe lună pe vremea când era membru al conducerii Moldindconbank.

Așa-numitul ministru de Interne al autoproclamatei Republici Osetia de Sud, Igor Naniev, a fost reținut pe Aeroportul Chișinău. Polițiștii de frontieră l-au obligat să părăsească țară.

Ex-ministrul de Interne Ion Țurcan este noul președinte al raionului Criuleni, în locul lui Veaceslav Burlac, care și-a dat demisia.

Artur Ioniță va fi noul căpitan al naționalei Moldovei de fotbal, a anunțat Alexandru Spiridon în ajunul meciului Moldova – Franța.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Putin ar putea să urmeze exemplul lui Nazarbaev, scrie Bloomberg citând surse din interiorul Kremlinului. Chiar dacă și-a dat demisia, fostul președinte al Kazahstanului își păstrează funcția de șef al Consiliul de Securitate și deține în continuare pârghiile puterii.

Exit mobile version