Home

Scurt pe doi, 19 martie: Turneul pentru investiții, schema de la FISC, noul bașkan, cumpărăturile pe Instagram și noul tarif la electricitate

Boooonăăă seara! În perioada asta am mai multe deplasări interesante. Sunt legate atât de start-up-ul Fagura, cât și de activitatea de vlogging. Dar vă spun mai multe despre asta un pic mai târziu. Acum trecem și susținem sinteza pe Patreon, apoi citim știrile importante de azi:

TECH & Auto & Digital :::::::

Pe Instagram a apărut opțiunea de a face cumpărături.

Xiaomi lansează Black Shark 2, unul dintre cele mai performante smartphone-uri pentru gaming. Telefonul are până la 12 GB RAM și o baterie de 4000 mAh.

De azi poți cumpăra un iMac cu 256 GB RAM. Costă cu $5000 în plus.

Parteneriate importante în lumea mașinilor fără șofer: Yandex a încheiat un contract cu Hyundai pentru dezvoltarea unui serviciu de vehicule autonome de ultimă generație. De cealaltă parte, Toyota a ajuns la o înțelegere asemănătoare cu Nvidia.

„Call of Duty” va fi disponibil și pe telefoane. Jocul va fi lansat în această vară.

HBO a lansat o provocare globală cu ocazia începerii ultimului sezon „Game of Thrones”. Iubitorii serialului au fost invitați să găseasă cele 6 copii ale tronului, ascunse în diferite locații din lume, înainte de termenul limită.

POLITIC ::::::::

Adunarea Populară din Găgăuzia a decis să amâne alegerea noului bașcan până la data de 30 iunie. Irina Vlah spune că astfel democrații din regiune încearcă să câștige timp pentru a-și promova propriul candidat la șefia autonomiei.

Socialiștii și-au constituit fracțiunea parlamentară.

Blocul ACUM va avea propriul candidat pentru funcția de Președinte al Parlamentului, a anunțat Octavian Țîcu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

Subalternii lui Gaburici pleacă în turneu: Vitalie Iurcu și Iulia Petuhova vor merge la Hong Kong ca să promoveze programul „cetățenia prin investiții”. Cu ajutorul acestuia, indivizii străini pot deveni cetățeni ai R. Moldova, contra unei investiții de minimum 100.000 de Euro. După Hong Kong, urmează și alte țări.

Vă mai amintiți de judecătoarea care scria în declarația sa de avere că are un Porsche care costă 11.000 de lei? Fiica ei a fost prinsă băută la volan, iar peste 2 ore alcoolul „a dispărut” ca prin minune.

FEE-Nord, compania care furnizează energie la circa jumătate de milion de consumatori din raioanele din nordul Republicii Moldova, a cerut ANRE să majoreze cu aproape 10% tarifele la energia electrică.

Un angajat de la FISC este suspectat că ar fi „ajutat” două companii să se eschiveze de la achitarea TVA-ului mai multe luni la rând. Bugetul statului ar fi prejudiciat cu aproape 4 milioane de lei.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Președintele Kazahstanului și-a dat demisia după aproape trei decenii în fruntea țării.

Rusia va amplasa bombardiere strategice Tupolev Tu-22M3 în peninsula Crimeea, ca răspuns la instalarea în România a scutului antirachetă.

Apa de mare poate fi transformată într-o sursă de energie. Asta spun cercetătorii de la Stanford, care au găsit o nouă modalitate de a obține hidrogen din apele oceanice.

E oficial, britanicii vor amânarea BREXIT-ului.

Prim-ministra României spune că în țară nu există corupție, “ci doar un fel de a mulțumi cuiva”.

Exit mobile version