Home

Scurt pe doi, 8 martie: Platforma Disney, buzunarul Guvernului și demisia Guvernului finlandez

Aceasta este selecția pentru 8 Martie. 

TECH & Digital :::::::

După cinci zile petrecute pe orbită, capsula Crew Dragon de la SpaceX s-a întors pe Terra. Compania lui Elon Musk a demonstrat astfel că este gata să trimită oameni în spațiu.

Sistemul de operare Windows 10 este instalat pe 800 de milioane de dispozitive din întreaga lume. Scopul Microsoft e să atingă cifra de 1 miliard până în 2020.

Poate ați testat deja funcția Sesiune Video, sau Watch Party de pe Facebook, care vă permite să vizionați și să comentați clipurile video împreună cu prieteni. Acum, Facebook vrea să introducă o funcție similară și pe Instagram.

Felicitarea Google cu ocazia zilei de 8 martie: un slideshow compus din 13 citate inspiraționale care aparțin femeilor celebre din mai multe țări ale lumii.

Disney va lansa anul acesta propria sa platformă de streaming, ceea ce înseamnă că toate filmele create de compania vor fi disponibile online.

POLITIC ::::::::

În timpul vizitei sale la Moscova, Igor Dodon ar fi primit indicația de la Kremlin să accepte orice alianță care i-ar aduce la guvernare pe socialiști. Asta scrie analistul politic Petru Bogatu, care avertizează că cei care vor accepta să se alieze cu PSRM vor mușca momeala întinsă de Putin.

De cealaltă parte, șeful statului afirmă că scopul vizitei sale în capitala Rusiei a fost să petreacă timpul alături de familie.

Femeile din blocul ACUM denunță abuzurile sexiste manifestate prin expresii jingnitoare și umor deplasat în timpul campaniei electorale.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

Mold-street a aflat de unde va lua Guvernul cele 370 de milioane de lei necesare pentru plata ajutoarelor de Paști. Banii provin din reducerea cheltuielilor pentru reforma administrației publice, dar și din diminuarea alocațiilor destinate persoanelor în situații de risc.

Diplomații britanici la Chișinău fac exerciții de echilibristică: Ambasadoarea a stat într-un picior pe un pilon, la fel cum au făcut și colegii ei. Gestul face partie dintr-o provocare online lansată cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

De unde provin florile pe care le dăruim persoanelor dragi? Țările care ne-au furnizat cele mai multe flori în 2018 sunt Ecuador, Columbia și Olanda, arată datele Biroului Național de Statistică.

INTERNAȚIONAL ::::::::: 

Fostul șef de campanie al lui Trump, Paul Manafort, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru fraudele comise în perioada în care lucra în calitate de consilier al mai multor politicieni ucraieneni, printre care se numără și ex-președintele Victor Ianukovici.

Guvernul Finlandei a demisionat după eșecul reformei în domeniul sănătății.

Exit mobile version