Home

Scurt pe doi, 5 martie: Troika Laundromat, interviul lui Plahotniuc, dosarul lui Dodon, mașina anului 2019, tratarea HIV și planul lui Macron

Bun găsit dragilor. Sper că soarele de afară vă dă energie și dispoziție. Am simțit-o pe pielea mea. Ieri a fost una din cele mai apreciate selecții. Hai să o ținem tot așa, să dăm like-uri și neapărat să suținem financiar dezvoltarea proiectului pe Patreon. Fără asta nu cred că avem șanse. Hai, curaj!

TECH&Auto :::::::

? Honda nu va mai livra nicio mașină diesel pe piața europeană după 2025. Compania și-a pus drept scop să vândă doar mașini electrice și cele hibride pentru consumatorii din Europa.

Apple a cumpărat patentele Lighthouse, un start-up de inteligență artificială, desființat la sfârșitul anului trecut.

Noul Honor 20 de la Huawei va avea 8 GB de memorie RAM și 128 sau 256 GB spațiu de stocare. Telefonul ar costa de la 450 de dolari.

POLITIC ::::::::

Igor Dodon a negat acuzațiile vicepreședintelui PAS, care a spus că soția președintelui ar avea dosar penal.

Blocul ACUM solicită invalidarea alegerilor în cinci circumscripții. Potrivit lui Andrei Năstase, vor fi depuse contestații pentru două circumscripții din Transnistria, o circumscripție din Nisporeni, una de la Orhei și încă una de la Râșcani.

PSRM nu face alianță cu niciun partid. Liderul formațiunii Zinaida Greceanîi a spus că socialiștii nu vor duce tratative cu alte partide până la validarea mandatelor.

Vlad Plahotniuc spune că acuzațiile MAI-ului rus la adresa sa au avut un impact pozitiv pentru scorul democraților la alegeri. Șeful PD a vorbit și despre posibilitatea declanșării unor alegeri anticipate, care, potrivit lui, ar însemna intrarea într-o criză.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

Trei companii înregistrate la Chișinău au fost folosite într-o inginerie financiară prin care s-au spălat peste 100 de milioane de dolari.

Fostul șef al Poliției Criminale a recunoscut că a primit spre folosință un card al companiei Nicktown Ventures Inc., o firmă offshore legată de bancherul rus Gherman Gorbunțov.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Emmanuel Macron a lansat proiectul său de reformare a Europei. Președintele francez propune crearea unei Bănci europene a climatului și înființarea unei Agenții comune de protecție împotriva atacurilor cibernetice.

Peste 70 de companii offshore controlate din Rusia au fost implicate într-o schemă de spălare a banilor. Valoarea mijloacelor fraudate se estimează la 4,6 miliarde de dolari.

Hillary Clinton nu va participa la alegerile prezidențiale din 2020. Fosta șefa a diplomației americane nu va candida împotriva lui Donald Trump.

Actorul Luke Perry, cunoscut pentru rolul lui Dylan din serialul „Beverly Hills” a murit la vârsta de 52 de ani.

Exit mobile version