Home

Scurt pe doi, 4 martie: Falimentul MegapolisMall, amintirile lui Tkaciuk, decizia Volvo și regretul lui Obama

Bine v-am găsit într-un nou sezon – primăvara. Vă doresc să fie unul îmbelșugat și plin de călătorii și realizări. Totodată, prieteni, vă reamintesc că puteți susține financiar proiectul Sinteza Zilei pe Patreon.

TECH&Auto :::::::

Facebook Messenger are deja și versiunea dark mode. Citește aici cum o poți activa.

Tesla lansează un crossover Model Y pe 14 martie. 75% din componente vor fi aceleași ca și la Model 3, însă electromobilul va costa un pic mai mult. Deocamdată nu a fost anunțat prețul.

În curând va fi lansat USB4, care va suporta o viteză de transfer de 40Gbps/s.

Volvo a anunțat că va limita electronic viteza maximă a mașinilor până la 180 km/h.

MercedezBenz prezintă prima mașină a sa electrică pentru curse.

POLITIC ::::::::

Fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase scrie un articol pe blog în care vorbește despre rezultatul alegerilor și oportunitatea unor anticipate. Acesta sugerează argumente mai degrabă pro evitarea unui nou scrutin electoral, argumentându-și materialul, că în cazul unui război total poate surveni și o înfrângere totală.

Vineri seara, Mark Tkaciuk, a acceptat să vorbească în cadrul emisiunii lui Anatol Golea de la RTR despre politică, dar și despre istoria scrutinelor din 2009 și situația încordată a anului 2013. Sursa a menționat un lucru important: În 2009 PCRM a ajuns la un compromis cu AMN și urma ca Alexandru Oleinic să devină premier, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Tkaciuk a refuzat să intre în detalii. Emisiunea o găsiți aici.

Ce avere declară premierul Filip: Zece terenuri și salariu de 2 mii de Euro.

Mihai Ghimpu, supărat. Acesta spune că blocul ACUM a avut același scop ca și PD și PSRM: Să lase PL-ul în afara Parlamentului.

ECONOMIC & SOCIAL :::::::::

Megapolis Mall este în faliment.

Avocatul-vedetă, Valerian Mânzat, vizat într-un nou dosar la Bălți, învinuit că a dobândit ilegal 61 de mii de Euro.

Fostul administrator Tirex Petrol a fost eliberat din arest.

Expert Grup a făcut clasamentul celor mai performante bănci din Moldova.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Fostul președinte american Barack Obama declară într-un interviu că cel mai mare regret al său este intervenția în Libia. Sursa spune că nu a planificat bine ce va urma după înlăturarea lui Gadaffi. Țara a căzut într-un haos, controlul fiind preluat de grupări extremiste.

Solistul trupei The Prodigy s-a sinucis la vârsta de 49 de ani.

Paza candidatului ucrainean la prezidențiale, Vladimir Zelenskii, a descoperit aparatură pentru interceptări într-un bloc din apropiere. Apropo, actorul conduce detașat în topul preferințelor alegătorilor din țara vecină cu 25%.

Exit mobile version