Home

Scurt pe doi, 22 februarie: Plahotniuc – ținta rușilor, banii Galinei Dodon, investiția de 1 mlrd Daimler și BMW și situația incertă a lui Platon

Scurt pe doi, 22 februarie.

TECH & Auto & Digital :::::::

Americanii sunt puși rău împotriva Huawei. Secretarul de stat Mike Pompeo anunță că SUA nu vor face schimb de informații cu statele care vor adopta tehnologia 5G a companiei chineze.

Audi va concedia 10% din managementul companiei pentru a face economii.

Daimler și BMW investesc $1 miliard pentru un viitor elecrtric mobil, on demand.

Apple își face un card propriu. Vrea să ofere beneficii la plățile prin intermediul lui.

Imagini cu noua linie de telefoane Sony Xperia au fost publicat înaintea lansării oficiale.

POLITIC ::::::::

Rușii i-au aplicat o lovitură de imagine lui Plahotniuc pe ultima sută de metri ai campaniei electorale. Ministerul de Interne al Rusiei anunță că Platon și Plahotniuc sunt anchetați pentru că ar fi scos ilegal din Federația Rusă cca jumătate de miliard de Euro. PD califică acuzațiile drept ingerința Rusiei în alegerile de duminică.

Ilan Șor a intrat în atenția Bloomberg. Publicația a scris azi despre cum omul participant la furtul miliardului e pe care le devină deputat.

Maia Sandu și Andrei Năstase au publicat rezultatele analizelor medicale. În cazul lui Năstase, valoarea de mercur depistată în sânge este cu mult mai mare decât valoarea normală.

Avocații lui Platon anunță că acesta ar fi fost înjunghiat cu cuțitul noaptea trecută, după declarațiile din ultimele zile.

Aproape sincronizat, mai mulți agenți economici printre care Darwin, magazinul Nr. 1, IMC, Taxi Blues și-au anunțat pe Facebook susținerea pentru PD în scrutinul electoral. Se pare că firmele o fac pe eroii doar pe facebook.

De unde are soția președintelui Dodon bani pentru campanii sociale? De la fiul procurorului rus. O investigație arată că aceasta a primit cca 70 de mii de Euro în conturile fundației conduse de ea.

Renato Usatîi îl acuză pe Dodon că ar fi pus o persoană să-i trimită amenințări pe telefon.

După ce vă scriam ieri cu privire la înregistrările audio scurse în presă, azi liberalii s-au amuzat de socialiști la ședința Consiliului Municipal. Au pus o geantă cu marcajul: 50 000 de Euro. S-a vehiculat că aceasta ar fi suma necesară pentru tăcerea decidenților PSRM în cazul construcțiilor ilegale din Chișinău.

ECONOMIC & SOCIAL ::::::::

Magazinul Gemenii vrea să preia o fostă companie de stat care activează la Aeroportul Chișinău – Aeroport Catering.

O mașină din cortegiul lui Igor Dodon a fost accidentată.

Două stadioane, zonă de fitness și un mini-teatru de vară. Terenul de la Aventura Park din Valea Morilor ar putea fi reamenajat.

INTERNAȚIONAL ::::::::

O bancă suedeză este suspectată că a spălat peste 4 miliarde de Euro în dosarul Landromatul rusesc.

Ryan Air și WizzAir au fost amendate în Italia cu milioane de Euro, după ce au introdus taxa pe bagajele de mână.

Exit mobile version