Home

Scurt pe doi, 21 februarie: Interceptări audio cu Usatîi, 50 mii euro pentru liniște, scrisoarea din celula lui Platon și Samsung S10

Prieteni, duminică sunt alegeri parlamentare, așa că în bătălia politică se aruncă toate grenadele – dezinformări, interceptări, acuzații grave, etc. Judecăm rece și luăm decizii informați. Între timp, susținem proiectul pe Patreon. Apropo, le mulțumesc celor care ieri și-au crescut suma pe care o donează. Plecăciuni!  

 

TECH & Digital :::::::::

Samsung a prezentat aseară telefonul său pliabil – Galaxy Fold. Arată foarte bine în imagini, se pune în vânzare din 26 aprilie și va avea un preț cca 2000 de Euro în Europa.

Tot aseară a fost prezentată noua linie de produse Samsung. E vorba de patru telefoane noi: Galaxy S10e (concurent iPhone XR) de $749, S10, S10+ și S10 5G (lansare propriu zisă mai târziu), Galaxy Watch Active, Galaxy Fit ($99) și Galaxy Buds. Cel mai așteptat este S10, prețul de start al căruia va fi $899 în SUA. Are deblocare cu amprentă ultrasonică, instagram mode, 4 camere și jack pentru căști.

Cberbank din Federația Rusă ar dori să cumpere Rambler grup. Informația încă nu este oficială.

Reducere de $200 la computerele MacBook Air Retina pe Amazon.

Informațiile neoficiale spun că telefonul One Plus 7 ar putea avea un pop-up selfie camera. Adică o cameră care iese din telefon.

POLITIC :::::::::

1. Maia Sandu și Andrei Năstase suspectează că ar fi fost otrăviți cu mercur.

2. Surse apropiate PD au publicat 2 interceptări audio. Vorbesc despre fiecare în parte:
a. O înregistrare audio sugerează că șeful unei companii de construcții ar fi propus unei persoane care ar avea legături cu un oarecare Ceban de la PSRM – 20 de mii de Euro pentru a înceta protestele în zona unde face lucrări. Persoana cu legături în politică ar fi cerut 50 de mii de Euro, iar constructorul ar fi de acord, în schimbul încetării protestelor.
b. A doua înregistrare este despre o presupusă discuție dintre Renato Usatîi și un apropiat despre rezultatele alegerilor. Liderul PN spune că Șor ar putea avea materiale compromițătoare despre Maia Sandu, iar pe Andrușa se poate de îndoiat să se alăture unei inițiative a deputaților săi din Parlament. Renato Usatîi ar mai declara că se așteaptă la următorul rezultat:
PD + Partidul Șor: 30 mandate
PSRM: 30 mandate
Partidul Nostru: 8-10 mandate
ACUM: 30 mandate.

3. NewsMaker a publicat o scrisoare care ar fi scrisă de colegul de cameră al lui Veaceslav Platon, unde acesta ar spune că i s-a propus să-l asasineze pe Platon, în schimbul libertății.

Candidații ACUM au semnat azi că nu vor face coaliție cu PD, PSRM sau Partidul lui Șor. În caz contrar, ar trebui să depună mandatul de deputat.

Rectorul ASEM, fost vicepreședinte PLDM, Grigore Belostecinic, îl susține la alegeri pe premierul Pavel Filip.

ECONOMIC & Social ::::::::

JurnalTV a luat o amendă de 5 mii de lei, după ce PD a depus o contestație la CCA.

Contractul privind procurarea autobuzelor pentru Chișinău a fost semnat, deși există depusă o contestație.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Poliția germană a confiscat active și imobile în valoare de 50 de mln de dolari, bunuri cumpărate cu bani trecuți prin Landromatul rusesc.

Vladimir Putin declară că în SUA există un stat paralel care lucrează împotriva lui Donald Trump.

BREXIT-ul se îndreaptă cu pași rapizi spre cel mai sumbru scenariu: Marea Britanie să plece din UE fără un plan bine pus la punct.

Exit mobile version