Home

Scurt pe doi, 18 februarie: Autobuzele vechi vândute ca noi, Sondajul IMAS, Taxa de FB, Macbook de 16 inch și Milioanele de la Aeroport

Azi dăm petrecere la AGORA. Site-ul face 5 ani, e aproape gata de școală. Între timp vă reamintesc că aștept susținerea voastră pe Patreon, pentru ca să putem angaja un editor, care să asigure continuitatea acestei selecții de știri. Dacă nu reușim să atingem obiectivul menționat acolo în următoarele câteva luni, viitorul ei e incert. Așadar, cu tam-tam trecem la știri interesante văzute azi:

TECH & Digital ::::::::

Noul BMW Seria 3 a ajuns la Chișinău.

Informații neoficiale arată că Apple pregătește un MacBook cu rezoluție (atenție!) de cel puțin 16 inch. Asta ar însemna cel mai mare ecran de laptop după ce modelul de 17 inch a fost scos din producție mai mulți ani în urmă.

Ia vedeți aici: Uganda a introdus o taxă pe utilizarea social media. Și a pierdut vreo 5 mln de utilizatori (total țară: 42 mln). Un calcul arată că taxa anuală ar ajunge la $19.

Facebook e acuzat că se comportă ca un gangster digital de parlamentarii britanici.

Polițiștii chinezi au în dotare ochelari înzestrați cu tehnologie AI, care pot identifica fețele suspecților (dintr-o bază de date) în mulțime.

POLITIC ::::::::

Azi a fost prezentat un nou sondaj politic de către compania IMAS. Partidul Socialiștilor ar aduna 26 la sută, urmat de Partidul Democrat cu 19,4%, blocul ACUM- 16,8% și Partidul ȘOR cu 7,5 la sută.

Dacă câștigă alegerile, Partidul Șor își propune să construiască la Chișinău cel mai mare parc de distracții din Europa de Est.

O parte din miliard au ajuns la fondatorii Avia-Invest, firma care gestionează aeroportul. Asta relevă un material publicat de JurnalTV.

ECONOMIC & social ::::::::

A demarat construcția tronsonului de gazoduct dintre Ungheni și Chișinău.

Investigație ZdG: Afacerea Loteria Moldovei, o afacere bulgară, la televiziunea lui Plahotniuc.

Dorin Chirtoacă spune că noile autobuze procurate de Primăria Chișinău sunt second-hand.

Ruta de microbuz 103 va circula până în Dumbrava.

Revista VIPMagazin a decernat premiile Omul Anului 2018. Aici găsiți o parte din câștigători.

Statul a cumpărat acțiunile MICB și urmează să le vândă investitorului bulgar.

INTERNAȚIONAL ::::::::

Pagina proiectului In the Now a agenției rusești Russia Today a fost blocată de Facebook. Avea 4 mln de abonați.

Liderul opoziției din Venezuela, recunoscut de Occident drept președintele în exercițiu al țării spune într-un interviu la Euronews că e gata să moară pentru țara sa.

Exit mobile version