Home

Scurt pe doi, 15 februarie: Polestar 2, salateaua SMART, adresarea lui Chirtoacă, cripto bancar și urgența din SUA

E sfârșit de săptămână, tragem linie cu munca, mai dăm buzna prin beci, la frigider, dar nu uităm să susținem realizarea acestei selecții de știri, prieteni. Aștept cu drag donațiile voastre pe Patreon.

TECH ::::::::

Ce spui de o saltea SMART, care se încălzește și se răcește în dependență de cum e programată? Costă cel puțin $2 000.

Controversata lege UE referitor la Copyright e pe ultima sută de m spre a fi aprobată. Printre altele, ea prevede că Google și FB vor trebui să plătească creatorii de conținut.

Un update al unei aplicații Samsung a dezvăluit linia de produse care urmează să fie lansată la sfârșit de februarie: Ceasul Galaxy Watch, Fit și Galaxy Buds.

Facebook ar negocia cu FTC american referitor la clasarea cazului privind scurgerea de informații în cazul Cambridge Analitica. Presa vorbește despre o amendă de miliarde. Urmează să vedem.

Volvo prezintă pe 27 februarie Polestar 2 – o mașină full electrică, concurent de piață pentru Tesla Model 3.

Fostul șef Uber a lansat CloudKitchen, o companie care construiește și oferă în chirie spații/tehnică pentru restaurantele ce lucrează doar pe modelul de livări.

JPMorgan își lansează propria criptomonedă.

POLITICĂ ::::::::

Mihai Ghimpu l-a atacat în judecată pe Andrei Năstase pentru “obrăznicie și minciuni”. Și nepotul său Dorin Chirtoacă a trimis o adresare către Procuratura din Germania cu privire la o fraudă de acum 20 de ani.

Ce spun consătenii Maiei Sandu despre ea. Apropo, candidata a dat o replică în urma unor imagini apărute pe Internet: Nu sunt lesbi spre regretul trolilor PD.

Curtea de Apel a respins cererea lui Munteanu de a-l scoate pe Șor din campanie.

Situație neclară cu piloții moldoveni, eliberați din Afganistan și care se află în prezent la Moscova. Cică ar refuza să discute cu autoritățile moldovene, pe moment.

SOCIAL ::::::::

O educatoare a bătut un copil într-o grădiniță din Capitală. Primăria s-a autosesizat.

Parlamentul român a mărit alocațiile pentru copiii cu cetățenie română: de la 84 la 150 RON pentru copiii cu vârste curprinse între 2 și 18 ani și de  la 200 la 300 de RON pentru copii cu vârsta de până la doi ani.

Fatima Djalo, participantă anterior la Fabrica de Staturi în Moldova, a fost învinsă de cancer. Tot cu cancerul luptă și regizorul Viorel Mardare, care din ianuarie este internat la Spitalul Oncologic din Chișinău.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Grupul de investigații Bellingcat scrie că ar fi identificat un al 3-lea suspect din cadrul GRU rusesc, care a fost implicat în otrăvirea lui Serghei Skripal.

Donald Trump anunță stare de urgență pentru a construi totuși zidul la granița cu Mexic. Democrații spun că e abuz de putere ce face președintele american.

Incidentul din strâmtoarea Kerci ar putea însemna noi sancțiuni ale UE pentru persoane influente din Rusia.

Grupul OMV Petrom va dona 10 mln de Euro în România pentru construcția primul Spital Oncologic Pediatric.

Un ofițer de securitate belgian este suspectat că distribuia informații confidențiale rușilor.

Exit mobile version