Home

Scurt pe doi: Emailurile dintre Tkaciuk și Pistrinciuc, conturile FB gestionate din Guvern, Pixel Watch și vânzarea Moldtelecom

14februarie

Ohoho ce știri avem azi, dragilor. Despre cum FB a șters conturile trolilor PD, despre emailurile din 2013 dintre Mark Tkaciuk și Vadim Pistrinciuc. Le-am ambalat pe toate frumos, ca să aflați rapid și compact despre toate. Dacă vă place ce fac, apreciați asta și susțineți efortul, vă invit să Patreon să donați cel puțin $5 pentru ca să putem avea un editor de știri mereu la dispoziția noastră. Și acum gazuuu 🙂

TECH & Auto :::::::::

Audi se pregătește să arate la expoziția de la Geneva conceptul pentru Q4 e-tron, cu propulsie complet electrică. Apropo, Audi spune că are peste 20 de mii de rezervări pentru modelul său full-electric – e-tron.

Crește ponderea telefoanelor Huawei în Europa, peste 23% din market share.

Google planifică lansarea Pixel Watch.

POLITIC ::::::::

Facebook ne bagă în seamă, în sfârșit! A dat un comunicat azi în care anunță că a sters 168 de conturi, care gestionau mai multe pagini, urmărite de peste 50 de mii de moldoveni. În total, pe aceste acțiuni s-au cheltuit peste 20 de mii de dolari. Administratorii FB declară că au depistat conținut ne-autentic, coordonat de angajații Guvernului, în contextul alegerilor care au loc peste 10 zile. Executivul spune că nu controlează ce fac angajații, în timp ce Maia Sandu spune că e un motiv serios de ce CEC ar trebui să scoată PD din campanie.

Site-urile afiliate PD publică azi un set de e-mailuri dintre Mark Takciuk (PCRM) și Vadim Pistrinciuc (PLDM), care datează cu anul 2013. Este vorba de perioada când cele 2 formațiuni au încercat să-l dea jos pe Plahotniuc din vârful piramidei puterii. Mark Tkaciuk recunoaște autenticitatea mesajelor și chiar recomandă istoricilor să le menționeze în cărțile de istorie, ca un punct ce putea fi de cotitură pentru Moldova (în sens pozitiv).

Contul de FB al lui Ion Harghel, unul dintre activiștii PD, a fost deblocată de rețeaua de socializare, după ce ultimuș și-a confirmat identitatea. Acesta e indignat că FB nu blochează paginile care publică “falsuri despre PD”.

Încordarea relațiilor între PD și PSRM l-ar putea costa funcția pe Andrei Neguță. Ministerul de Externe cere rechemarea ambasadorului de la Moscova. Dodon și Vlah sunt împotrivă.

Dodon “nu face publicitate electorală”.

“Ilan Șor, naș liubimîi VOR”. 3 activiști OccupyGuguță, reținuți la Orhei pentru că au dorit să pună un banner pe clădirea Primăriei.

ECONOMIC & SOCIAL ::::::::

Guvernul vrea să privatizeze 51% din acțiunile Moldtelecom, 100% din rețelele electrice, hotelul Chișinău, Zarea, dar și altele.

O companie românească acuză organizatorii licitației de la Primăria Chișinău, privind procurarea autobuzelor, că a fost descalificată fără motiv.

INTERNAȚIONAL :::::::::

În ziua când are audieri în Parlamentul European, pentru funcția de Procuror șef al UE, Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, e chemată la audieri în România să se i aducă acuzații într-un dosar. Astfel, Guvernul PSD de la București încearcă să-i blocheze calea spre o funcție înaltă în Europa. Românii anunță că ies în stradă să protesteze vineri seara.

Angela Merkel ar fi potrivită pentru funcția de șefă a Consiliului European, consideră fostul premier al Italiei.

LIFESTYLE :::::::::

E oficial, modelul Anastasia Fotachi și Gabriel Stati formează un cuplu.

Exit mobile version