Home

Scurt pe doi, 17 ianuarie: $50 de mii pentru Năstas, rețeaua rușilor, anunțul MasterCard și cifrele Volvo Moldova

17ian

Am să fiu sincer cu voi. Încep să-mi pierd motivația pentru a face publică această selecție de știri. Eu sunt foarte responsabil și o trimit în fiecare zi până la 19.00, dar am reușit să adun doar 19 patroni și $77. Nu știu, poate e o perioada mai proastă, dar poate nu foarte mulți au nevoie de ea. Dacă vreți ca ea să supravețuiască, vă invit să susțineți proiectul aici. De voi depinde totul. Acum știri: 

TECH & Auto :::::::::

Facebook a blocat două rețele mari ale propagandei rusești. Este vorba de peste 280 de pagini și 75 de conturi, urmărite de peste 700 de mii de persoane. Toate legăturile duceau către Sputnik. Și dacă tot vorbim de această rețea, aflați că un nou studiu arată că majoritatea utilizatorilor de Facebook habar n-au ce date adună Zuckerberg despre ei.

Imagini cu telefonul Google Pixel lite au fost publicate de presă înainte de lansare.

Volvo XC90 şi Volvo XC60 – cele mai vândute modele din segmentele lor în Republica Moldova.

Miliardarul Bill Gates a fost fotografiat stând la coadă la un fast food din Seattle.

De râs și plâns. Centralele de căldură Ariston au probleme în Rusia. Asta pentru că atunci când Rocomnadzor a blocat IP-urile Telegram, au blocat și o parte din adresele Amazon, acolo unde erau găzduite și IP-urile Ariston.

În Moldova s-a lansat un  nou serviciu de transfer de pe un card pe altul – clickpay.md.

Moldovenii aleg viața personală în detrimentul carierei, arată un studiu local.

Aplicația WhatsApp e pe cale să depășească Facebook la capitolul popularitate.

Samsung testează magazinele Multi-Experience.

MasterCard a anunțat că va interzice magazinelor online să-ți scoată bani de pe card după perioada de test. Asta se poate întâmpla doar cu acordul tău repetat. Foarte bună inițiativă.

POLITIC :::::::::

Candidatul clonă Andrei Năstas a adunat peste 50 de mii de dolari la nunta sa (40 mii Euro).

Constantin Țuțu deține o casă de 3 mln de lei și are un salariu de 26 de mii de lei lunar.

Partidul Democrat se plânge partenerilor pe monitorizările pe care le face Promo-Lex. Totodată, democrații mai încearcă o dată aceeași schemă: Au scris o plângere pe numele lui Andrei Năstase, precum că ar fi făcut agitație electorală pe Facebook înainte de 25 ianuarie.

Agenția de Integritate ar fi eliberat 2 certificate diferite pentru doi condamnați în prima instanță: Șor și Bogatico. În acest context, la 3 ani de activitate, premierul Filip declară că nu crede că Executivul a eșuat cu reforma justiției. Măi să fie 🙂

Renato Usatîi, mesaj video către Plahotniuc: Până acum nu treceai linia roșie.

SOCIAL & Economic :::::::::

Guvernul a oferit unei firme cu fondatori în Cipru drepturile exclusive de dializă în Moldova.

O juristă, se întreabă, pe bună dreptate, de ce dosarele lui Filat și Platon se derulează atât de rapid, în timp ce a lui Șor – atât de greu? Noi toți știm de ce.

În Regulamentul Circulației Rutiere vor apărea 2 indicatoare noi: zona de frontieră și sfârșitul ei 🙂

Subiectul despre polițistul care a refuzat să vorbească în rusă în UTAG are un nou episod. Poliția a prezentat imaginile video pe care le deține. Din ele se poate vedea că șoferului i s-a vorbit, cel mai probabil ulterior, și în rusă.

INTERNAȚIONAL :::::::::

Parlamentul European a votat azi un proiect de lege care prevede înghețarea fondurilor pentru țările care nu respectă statul de drept.

Parlamentul Marii Britanii va discuta planul B pentru Brexit pe 29 ianuarie, după ce ieri Cabinetul May a supraviețuit votului de neîncredere.

Capitalul pleacă masiv din Rusia. Cifra a crescut de peste 2 ori în 2018.

22 de milioane de parole de email au fost publicate pe Internet de un grup de hackeri.

Exit mobile version