Home

Scurt pe doi, 8 ianuarie: TV-ul de 98 de inch, pianul lui Plahotniuc și originea lui Năstas

8ianuarie

Prieteni, noroc și bine v-am regăsit. Atât de mulți politicieni prin biserici și atâta Olivier e greu de digerat. Mai ales înainte de alegeri. Trecem peste acest capitol și revenim azi cu o scurtă sinteza despre ce s-a mai întâmplat în ultimele zile:

TECH ::::::::::

IKEA își crește gama de produse smart pentru casă. În următoarele 2 luni va lansa un produs, compatibil cu Alexa și Apple HomeKit, cu ajutorul căruia vei putea controla roletele de la geamuri.

Samsung anunță un televizor de tocmai 98 de inch la Show-ul Electronicelor de la Las Vegas. Se pregătește de Jocurile Olimpice din Japonia, eveniment care va fi difuzat în 8K. Tot la CES, LG va prezenta prototipul său pe care intenționează să-l vândă anul acesta – primul TV roll-up din lume.

Samsung anunță despre scăderea vânzărilor și a profitului în 2018.

POLITIC ::::::::::

Diaspora vrea mai multe secții de vot peste hotare.

Maia Sandu și Andrei Năstase n-au avut salarii în ultimii ani.

Plahotniuc are un pian de 130 de mii de Euro și a avut venituri de peste 5 mln de Euro în perioada 2017-2018.

Tot Plahotniuc le-a făcut o surpriză jurnaliștilor de la JurnalTV. A răspuns la telefon pentru prima dată în ultimii 2 ani. Acesta însă n-a răspuns la întrebarea reporterului (dacă el se află în spatele “candidatului clona” Andrei Năstas), dar l-a acuzat că își ia salariul de la “interlopii Țopa”.

Clona lui Năstase a devenit și el avocat, chiar la sfârșitul anului trecut. Ce coincidență 🙂 La Cantermir, reprezentanții blocului ACUM vor trebui să se bată cu Nicolae Botgros.

Firma care va livra camere de supraveghere pentru secțiile de de vot, aceeași ca și cea care asigură maternitățile cu seturi pentru nouă-născuți.

ECONOMIC & social ::::::::::

Unul din reprezentanții ACUM, Alexandru Slusari, acuză guvernarea că nu mai are bani pentru pomeni electorale și ar urma să împrumuta miliarde din bănci pentru pomenele electorale. În replică, autoritățile dau asigurări că nu e așa și stăm bine la capitolul finanțe publice. Rămâne neclar de ce Ministerul Finanțelor a recomandat ca de la 1 ianuarie 2019 să fie suspendată acordarea de premii din economii şi a tichetelor de masă pentru sectorul bugetar

Administrația prezidențială și-a luat tehnică de curățire a spațiului în valoare de peste 15 mii de Euro.

Rata dobânzii efective pentru participanții programului Prima Casă s-a micșorat de pe 6.3 la 6.1%.

O moldoveancă acuzată de spionaj informatic în Belarus, reținută la Albița.

Nata Albot explică de ce nu candidează la alegeri.

INTERNAȚIONAL ::::::::::

Presa scrie că doar cca 20% din britanici mai susțin planurile Brexit ale premierului britanic. Mai mult, UE lasă se se înțeleagă că nu va renegocia acordul BREXIT, deja agreat. În termeni exacți asta înseamnă că britanicii trebuie să dea înapoi, altfel sunt pe cale să primească o lecție dură la sfârșitul lunii martie, când expiră termenul.

Klaus Iohannis ar câștiga un nou mandat prezidențial în România, potrivit unui sondaj.

Câștigătorii premiilor Globurile de Aur din acest an sunt: Green Book, Bohemian Rhapsody și alții.

Guvernul american s-ar putea să înregistreze un record. Plățile sunt înghețate de mai bine de 2 săptămâni, deoarece președintele american și democrații nu pot ajunge la un consens privind bugetul. Trump vre $15 mlrd pentru zidul cu Mexic, în timp ce democrații nu voteaza mai mult de $2 mlrd.

Exit mobile version