Home

Instagram a lansat (în testare) un nou tip de profil pentru influenceri

Instagram testează un nou tip de profil „Creator Accounts” cu instrumente suplimentare pentru bloggerii populari, creatorii de conținut ai platformei și cei care au deja un cont de afaceri. Potrivit publicației americane The Hollywood Reporter, acum noul tip de profil este testat pe un grup restrâns de persoane. Lansarea completă a „Creator Accounts” este programată pentru 2019.

Ce pot face deținătorii unor astfel de profile:

  • urmări analizele noilor abonați și dezabonați ai profilului, fără a fi nevoit să recurgă la serviciile unor terțe părți. Autorii vor putea vedea care publicații au dus la o creștere sau scădere bruscă a numărului de urmăritori.
  • să filtreze mesajele private și să selecteze grupurile de utilizatori care vor putea să le trimeată mesaje pe Instagram (de exemplu, doar paginile brandurilor și prietenii apropiați).

Managerul de produse al Instagram, Ashley Yuki, într-o conversație cu Reporterul Hollywood, a numit bloggerii o parte importantă a comunității platformei de socializare.

„Vrem să ne asigurăm că Instagram este cel mai bun și mai convenabil loc pentru crearea comunităților, pentru crearea brandului personal și pentru a-l dezvolta“, a spus ea.

Potrivit lui Yuki, bloggerii și creatorii de conținut de pe Instagram nu aveau anterior instrumente interne care să le simplifice munca cu platforma, astfel încât, unele conturi de afaceri înregistrate care au apărut în 2016 și până acum sunt mai mult destinate vânzătorilor de bunuri și servicii. Acum, Instagram dorește să „repare” acest lucru, iar conturile de „Creator Accounts” vor fi doar primul pas în dezvoltarea instrumentelor pentru bloggeri și influenceri, a rezumat Yuki.

Reţeaua de socializare Instagram, care face parte din compania Facebook, este în prezent cel mai în vogă canal de marketing şi vânzări pentru branduri, retaileri și bloggeri. Platforma de sharing a fotografiilor are peste 1 miliard de utilizatori activi.

Exit mobile version