Home

Cum să-ți încarci automobilul electrice în (doar) trei minute

BMW și Porsche au prezentat miercuri prototipul unei stații de încărcare ultra-rapidă, capabilă să încarce o mașină electrică în trei minute. Acest timp de încărcare este suficient pentru ca mașina să conducă 100 km. Timp de 15 minute, bateria se va încărca până la 80%.

Prototipul stației de încărcare are o capacitate de 450 kW, adică de trei ori mai mare decât cea de la Tesla.

Companiile au elaborat stația de încărcare în cadrul proiectului de cercetare „Fast Charge”, în care sunt implicați producătorii de automobile BMW și Porsche, precum și Siemens, Allego și Phoenix Contact E-Mobility.

Guvernul german susține tranziția către electrice

„FastCharge” a primit o finanțare totală de 7,8 milioane de euro de la Ministerul Federal al Transporturilor şi Infrastructurii Digitale din Germania. Prototipul a fost instalat în Jettingen-Scheppach Bavaria și poate fi utilizat gratuit, aceasta fiind potrivită pentru modelele electrice ale tuturor mărcilor, care folosesc standardul Type 2 a sistemului de încărcare.

În funcție de model, stația poate fi folosită de autovehicule electrice cu sistem de baterii de 400 volți sau 800 de volți.

Rețeaua electrică de încărcare, extrem de importantă

Marii producători de autovehiculele sunt forțați să creeze și să dezvolte o rețea de stații electrice. Cerințele de mediu devin din ce în ce mai dure în fiecare an, iar în unele țări poate ar putea fi impusă o interdicție privind autovehiculele diesel. Agenția americană Bloomberg sugerează că, crearea unor stații mai puternice și mai moderne va contribui la dezvoltarea industriei de transporturi electrice.

Pentru moment, încă nu este clar când vor apărea primele stații de încărcare de 450 kW pentru utilizare pe scară largă.

Exit mobile version