Home

Credite și salarii direct prin Revolut. Start-up-ul fintech a obținut licență bancară în Europa

Revolut, startup-ul fintech din Marea Britanie care permite utilizatorilor să transfere bani în diferite valute și criptomonede (Bitcoin, Ether și Litecoin), a obținut licență bancară europeană și anunță că va începe operațiunile în 2019.

Acum, aplicația va putea oferi utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua împrumuturi / credite, atât pentru persoane fizice cât și juridice, și de a tranzacționa acțiuni fără comision.

Compania a planificat să obțină o licență încă în prima jumătate a anului 2018. Revolut a fost depus cererea la Bank of Lithuania. Licența bancară va permite companiei să introducă noile servicii în Lituania, Marea Britanie, Franța, Germania și Polonia. Obținerea licenței înseamnă că utilizatorii Revolut au devenit membri ai Sistemului European de Garantare a Depozitelor, care vor putea fi compensate până la 100.000 € în cazul pierderii fondurilor. Totodată, licența bancară le va permite utilizatorilor să își depună salariile direct în Revolut.

Aplicația susține că va oferi utilizatorilor împrumuturi la dobânzi competitive față de creditorii tradiționali de pe piață, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Revolut planifică să se extinde în afara Europei și preconizează că va lansa în SUA, Canada, Singapore, Japonia, Australia și Noua Zeelandă în prima jumătate din 2019. Expansiunea le va permite utilizatorilor din Europa să transfere bani gratuit, imediat, către aceste piețe.

În prezent, 8.000 până la 10.000 de persoane își deschid zilnic un cont Revolut și pot să efectueze transferuri domestice și internaționale gratuite, să dețină și să schimbe 24 de monede în aplicație folosind cursul de schimb interbancar și să cheltuie bani în întreaga lume, în 130 de monede, folosind un card contactless VISA sau MasterCard.

Firma londoneză, înființată în iulie 2015, a fost fondată de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko şi are sediul central la Londra. Aplicația are peste 3.200.000 de utilizatori în Europa, care tranzacționează lunar peste 4 miliarde de dolari. Veniturile Revolut au crescut de cinci ori în 2017, iar compania a atins pragul de rentabilitate în luna decembrie 2017.

În aprilie 2018, Revolut a fost evaluată la 1,7 miliarde de dolari.

Exit mobile version