Home

Apple investește masiv în SUA: un nou campus de 1 miliard $ și 20.000 de locuri de muncă

Apple a anunțat o extindere majoră care va include construirea un nou campus în Austin, Texas, și deschiderea de noi birouri în Seattle, San Diego și Los Angeles. Compania a declarat că intenționează să-și extindă în mod semnificativ prezența în Pittsburgh, New York și Boulder, Colorado în următorii trei ani. Anterior, compania lui Tim Cook a fost criticată de președintele Trump care declara că gigantul tech ar trebui să producă și să investească mai mult în SUA, scrie Techcrunch.

Doar campusul din Austin va costa compania 1 miliard de dolari, iar spațiul de 133 de hectare va genera pentru prima etapă 5.000 de locuri de muncă, cu potențialul de a angaja încă 10.000 de persoane, dacă acest lucru va fi viabil din punct de vedere economic.

Noul campus va include mai mult de 50 de acri de spațiu deschis și, deja cum este standard pentru companie, acesta va funcționa în întregime pe energie regenerabilă.

În Austin, Apple are acum 6.200 de angajați, acolo fiind cel mai mare campus din afara celui principal, din Cupertino.

Investiția a fost lăudată de guvernatorul statului Texas Greg Abbott. „Decizia celor de la Apple de a extinde operațiunile în statul nostru este o dovadă a forței de muncă de înaltă calitate și a mediului economic neegalat pe care le oferă Texasul. Le mulțumesc pentru această investiție extraordinară în Texas și aștept cu nerăbdare să construiesc parteneriatul nostru solid pentru a crea un viitor mai luminos pentru stat”, a spus demnitarul într-o declarație comună.

Dar Austin nu este singurul punct strategic pentru creșterea Apple în S.U.A.

În afara dezvoltării subdiviziunii din Austin, producătorul de iPhone intenționează să crească numărul angajaților cu 1.000 în Seattle, San Diego și Los Angeles în următorii trei ani, și câteva sute în fiecare dintre următoarele centre: Pittsburgh, New York, Boulder, Boston și Portland.

Apple a creat 6.000 de locuri de muncă în acest an, ajungând să aibă 90.000 de oameni în SUA. Până în 2023 se vor adăuga 20.000 de locuri de muncă, iar compania promite și investiții de 10 miliarde dolari în centre de date.

Exit mobile version