Home

Scurt pe doi, de weekend: Vântul de pe Marte, recordul Netflix, Marlboro și milioanele pentru industria marijuanei

Bună dimineața, prieteni! Au mai rămas 20 de zile din acest an și tot mai des în discuții apare întrebarea: Dar tu ce faci de revelion? Eu încă nu am decis dar sunt în căutare de idei. Iar acum să trecem la cele mai importante noutăți din weekendul care a trecut:


::TECHNOLOGY & BUSINESS:::::::::

?1. Cum arată Huawei nova 4, primul telefon Huawei cu ecran perforat.

? 2. „Amazon va intra în faliment”. Jeff Bezos continuă să vorbească despre moartea inevitabilă a companiei. CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a vorbit în repetate rânduri despre moartea inevitabilă a companiei sale, iar conform convingerii lui, firmele mari tind să trăiască doar pentru “decenii”. Bezos a spus chiar că speră că va muri înainte de falimentul companiei pe care a crescut-o.

? 3. Producătorul țigărilor Marlboro a investit 1,8 miliarde de dolari în industria marijuanei din Canada.

? 4. Arată fantastic! Google a introdus serviciul Google Earth Studio pentru a simula fotografia aeriană.

? 5. Netflix tocmai a stabilit un nou record în luna noiembrie. Astfel, compania americană a înregistrat vânzări de 86,6 milioane de $ prin intermediul aplicațiilor iOS și Android, cifră care este cu 77% mai mare decât cele 49 milioane de dolari generate în noiembrie anul trecut.

::INTERNATIONAL:::::::::

?? 6. Rușii, implicați în violențele din Franța?! Protestele violente din Franța nu contenesc. De la un protest împotriva scumpirii carburanților, acesta s-a transformat într-o demonstrație contra guvernării. Pentru prima dată, săptămâna trecută pe Champs Elysees au ieșit blindatele, cu scopul de a asigura ordinea publică. Mai multe rapoarte arată că Rusia ar fi fost implicată în diseminarea îndemnului la protest.

? 7. Bilanțul manifestațiilor „vestelor galbene” în Franța: Peste 135.000 de participanți, 1.723 de reținuți, filiale bancare vandalizate și jurnaliști răniți.

✈️ 8. Țara care face cel mai spectaculos aeroport din lume. Când o să fie gata.

✅ 9. Sonda spațială InSight care a aterizat pe Marte acum aproape două săptămâni oferă oamenilor, pentru prima dată, șansa de a asculta „sunetele” pe care le scoate vântul de pe Planeta Roșie:

::AUTO:::::::::

? 10. Din 9 decembrie se dă amendă pentru deplasarea neautorizată a vehiculelor în grup pe drumurile publice.

? 11. ATENȚIE! Maşinile cu număr românesc, ridicate în Italia de către poliţie, ca urmare a schimbării Codului Rutier.

? 12. Uber se pregătește pentru listarea pe bursa de pe Wall Street: la cât ar putea fi evaluată compania.

? 13. Elon Musk a povestit cum atunci când a decis să-și numească compania Tesla, a descoperit că o astfel de marcă a fost deja înregistrată de un antreprenor din Sacramento (California). Acesta a reușit să-l convingă să-i vândă „numele” pentru 75 mii $.

::POLITIC:::::::::

? 14. PLDM, împreună cu PAS și PPDA. Consiliul Politic al PLDM a decis în weekend că va merge la alegerile parlamentare din februarie în cadrul blocului ACUM, format din PAS și PPDA. Liberalul Valeriu Munteanu a salutat decizia. Acum e clar, avem o consolidare a dreptei (DA, PAS, PLDM și probabil PL) împotriva stângii – PD, PSRM și Partidul lui Șor. Asta este de fapt miza.

??‍♂️ 15. A găsit și țapul ispășitor! Pavel Filip, despre asistența macrofinanciară din partea UE: „Nevalidarea scrutinului local din Chișinău a fost o găselniță pentru a nu acorda banii Republicii Moldova.”

? 16. Despre războiul hibrid și alegeri, dar niciun cuvânt despre furtul miliardului sau Laundromat. Vizita lui Andrian Candu în SUA.

??‍♀️ 17. Între timp, Ilan Șor a propus ca Orhei să devină capitala țării.

::SOCIAL:::::::::

18. Primăria municipiului Chişinău informează că întreprinderea municipală Parcul Urban de Autobuze a anunțat o nouă licitație repetată pentru achiziționarea a 50 de autobuze noi. Este deja a patra licitaţie din acest an pentru un contract estimat la circa 110 milioane de lei, ceea ce provoacă multe semne de întrebare, referitor la organizarea şi condiţiile concursului.

⭕️ 19. Cel puțin autoritățile promit. În Chișinău vor fi instalate 80 de tomberoane pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice.

? 20. Călătorii din Republica Moldova ar putea cumpăra bilete de tren pentru cursele românești chiar din Gara Chișinău.

? 21. Un studio de la Iași, fondat de un orheian, creează desene animate pentru copiii din întreaga lume.

::LIFESTYLE:::::::::

22. În acest an, Miss World 2018 a fost desemnată reprezentanta Mexicului.

Exit mobile version