Home

Scurt pe doi, 10 decembrie: Parteneriatul Purcari – CocaCola, președintele suspendat și clipul lui Țuțu

Am pășit în această săptămână foarte inspirat. Am găsit cadou pentru mama de Crăciun ?, un vis vechi de-al meu e pe care să se împlinească (după tare mult efort) + am câteva idei care mă țin în priză, chiar dacă dorm foarte puțin noaptea. Despre ele mai târziu, acum știri: 

::TECHNOLOGY:::::::::

? 1. 10 predicții despre atacurile cibernetice din 2019, în viziunea Bitdefender – De la infecții fără fișier, până la amestec în alegerile din Europa.

⌚️ 2. Cum să câștigi pe trackerele GPS în epoca iPhone-ului: istoricul producătorului de dispozitive de navigație Garmin.

? 3. Piaţa de smartphone-uri în octombrie 2018: Samsung este lider detaşat, Huawei vine puternic din urmă.

? 4. Meng Wanzhou, CFO-ul Huawei, ar putea risca 30 de închisoare pentru fraudă. China ameninţă SUA şi Canada.

? 5. Google și Levi’s au învățat „inteligență” o jachetă din denim care vă avertizează că ți-ai uitat smartphone

? 6. XenoTherapeutics, o companie biotech, non profit, din Boston, a primit aprobările pentru a efectua transplanturi de piele la oameni folosind pielea de la porci modificați genetic. Este pentru prima oară când se vor efectua transplanturi de piele de la animal la om, în Statele Unite.

? 7. Cum arată noul birou al grupului Simpals situat pe Calea Orheiului:

::AUTO:::::::::

? 8. Japonezii de la Toyota sunt acuzați că sprijină tacit interzicerea mașinilor diesel în Europa.

? 9. Elon Musk a povestit în cadrul emisiunii „60 de minute” de la CBS povestea mărcii Tesla și cum a fost nevoit să cumpere pentru 75.000 de dolari numele de la un antreprenor din Sacramento:

::INTERNATIONAL:::::::::

? 10. Alegeri în Armenia: Blocul electoral al premierului Nikol Pashinian a câștigat alegerile parlamentare.

⚒ 11. Protestatarii au vandalizat o serie de magazine în Franța. Printre acestea se numără Apple, Christian Dior, Orange, Starbucks și Ducati.

1️⃣ 12. O chestie interesantă din Peru unde avut loc un referendum anticorupție: Alegătorii au decis ca parlamentarii să nu poată activa mai mult de un mandat.

::ECONOMIC:::::::::

? 13. Monopol la Nistru: Iniţiativa democraţilor ce va legaliza activitatea Interdnestrkom, compania care deţine monopol la prestarea serviciilor de telefonie fixă şi mobilă în regiunea separatistă.

? 14. Coca-Cola HBC Moldova va prelua distribuția în Republica Moldova a trei branduri din portofoliul producătorului de vin Purcari, respectiv: Purcari, Bostavan și Bardar.

::POLITIC:::::::::

⬛️ 15. Ilan Șor susține sus și tare că: Eu nu am oponenți în politica moldovenească, eu nu intru în competiție cu cei care n-au făcut nimic”.

??‍♂️ 16. Fără surprize! Igor Dodon a fost suspendat din funcție pentru a cincea oară de către Curtea Constituțională. Președintele a refuzat să promulge 4 legi: Legea privind construcția Ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican; Marcarea Zilei Europei pe 9 mai; Noul Cod al Audiovizualului și reforma Departamentului trupelor de carabinieri. Imediat după ce a fost suspendat, șeful statului a amenințat pe Facebook că toate legile pe care nu a vrut să le promulge, fapt pentru care a fost suspendat, vor fi anulare după alegeri.

? 17. Azi se dă startul perioadei electorale pentru alegerile parlamentare. Când va începe înregistrarea candidaţilor.

? 18. Deși a fost suspendat din funcție astăzi prin decizia Curții Constituționale, Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcție a noului ministru al Finanțelor, Ion Chicu.

?? 19. 74 % din cetățenii României își doresc Unirea cu Republica Moldova. Cel puțin asta arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS), la comanda PMP.

? 20. Democratul Constantin Țuțu și-a făcut un clip de promovare. Agora scrie despre patru lucruri despre care „a uitat” să menționeze.

::SOCIAL:::::::::

? 21. Primăria Chișinău va sta cu ochii pe cei care vând flori și tricouri cu Putin. Piața de flori de la Cuza-Vodă ar putea să dispară.

? 22. Cea mai mare dioramă feroviară din Moldova se închide. Unde și cât timp o mai puteți admira.

? 23. Fotografia Zilei: Pilonii instalați pe bd. central Ștefan cel Mare nu i-a împiedicat pe șoferi să-și parcheze mașinile în zona interzisă.

::LIFESTYLE:::::::::

? 24. Nomofobia, frica de a fi separat de smartphone, a fost declarat cuvântul anului 2018.

? 25. Trailerul ultimului film din seria „Avengers”, care va avea premiera în aprilie, a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube în doar 24 de ore de la publicare.

❗️ 26. Egiptul a început o investigație după ce un cuplu s-ar fi fotografiat nud în vârful Marii Piramide din Giza.

? 27. Oferă și primește cadouri anonime de Crăciun. Cum poți participa la jocul Secret Santa din Moldova.

Exit mobile version