Home

Scurt pe doi, 4 decembrie: Noul unicorn românesc, parcul de 2 mln și top 10 cărți New York Times

Prieteni, vă mulțumesc pentru feedback-ul pe care mi-l dați în fiecare zi. Foarte util și benefic. Suntem pe drumul care duce la 500 de membri ai grupului de Telegram, iar asta mă bucură. Orice propunere de îmbunătățire, să știți că o aștept pe contul meu privat aici. Acum ne delectăm cu o ediție nouă de știri:  

::TECHNOLOGY & BUSINESS::::::::

⭕️ 1. Cum arată cel mai mare centru de inginerie al Facebook din afara Americii – Culori vii, artă modernă și săli de ședințe cu nume inedite.

?2. Nou unicorn românesc: eMAG, cel mai mare jucător din retailul online de peste Prut, a ajuns să fie evaluat la 1 miliard de dolari. Este cea de-a doua companie din România care atinge statutul de unicorn în acest an, după UiPath.

? 3. Atacul clonelor: Huawei şi Samsung au anunţat lansările a două telefoane aproape identice cu display perforat.

? 4. Şi Microsoft va lansa un smartphone cu ecran pliabil. Compania promite o experienţă Windows 10 completă

??‍♀️ 5. Prinşi cu minciuna de două ori într-o săptămână: Samsung a folosit o fotografie realizata cu DSLR pentru a promova funcţiile camerei unui telefon. Contul de Twitter Samsung a folosit un iPhone pentru a publica un articol de promovare pentru Galaxy Note9.

‼️ 6. Google Assistant va putea „interoga” persoanele la care nu vrei să răspunzi şi ataşa apelurilor transcrierea conversaţiei.

? 7. Google pregăteşte de ceva timp un nou design pentru interfaţa aplicaţiei Google Play, aplicând modificări incrementale încă din prima parte a acestui an.

❓ 8. Datele a 100 de milioane de utilizatori ai site-ului de întrebări și răspunsuri Quora au ajuns pe mâinile hackerilor.

? 9. Un nou record stabilit de SpaceX, fondată de Elon Musk. Compania a lansat luni, de la baza din California, o rachetă Falcon 9 cu 64 de sateliţi de mici dimensiuni la bord, în cadrul unei misiuni pe care compania a catalogat-o cea mai amplă plasare de sateliţi realizată de o rachetă americană. Totodată, această lansare a fost cea de-a 19-a în 2018 pentru compania lui Musk. Astfel, SpaceX și-a stabilit un nou record pentru numărul de lansări de rachete într-un an calendaristic.

? 10. O nebunie de pe Youtube. PewDiePie, vloggerul cu cei mai mulți abonați pe YouTube riscă să fie detronat de un canal ce postează conținut de la Bollywood. Și aici a început războiul între cele două canale! În cursă au intrat hackerii, s-a făcut un streaming nebun și s-a cheltuit pe publicitate mai mult de un milion de dolari. Întreaga poveste o găsiți pe Meduza.

⌚️ 11. Xiaomi a detronat Apple și a devenit lider pe piața dispozitivelor wearableas.

? 12. Cum un puști de șapte ani a devenit cel mai plătit creator de conținut de pe Youtube și cine sunt 10 cei mai bine plătiți vloggeri de pe platforma americană.

? 13. Topul Google: Cele mai bune aplicații şi jocuri pentru Android din 2018

::INTERNATIONAL::::::::

?? 14. Instanța din Olanda a respins cererea unui bărbat de a-și modifica vârsta în actele de identitate pentru a fi cu 20 de ani mai tânăr, astfel încât să își îmbunătățească șansele de a obține o slujbă convenabilă și să aibă mai mult succes pe Tinder.

::ECONOMY::::::::

❌ 15. Lista de interdicție care nu interzice: Unii operatori economici continuă să câștige contracte cu statul chiar dacă le este interzis.

? 16. Principalele riscuri ale bugetului 2019: finanțare externă pe hârtie și ioc susținere în realitate.

? 17. Ion Chicu, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor este propunerea PDM pentru funcția de ministru al Finanțelor, care a devenit vacantă după ce Octavian Armașu a devenit guvernator al BNM.

? 18. Legea cetățeniei prin investiții: Noii „moldoveni” nu vor fi obligați să cunoască limba română și Constituția, iar numele lor nu va fi făcut public.

::MEDIA::::::::

? 19. 10 persoane candidează pentru funcția de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), printre care un fost președinte al acestei structuri și ginerele lui Matcovschi.

::POLITIC::::::::

? 20. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar patru partide ar accede în noul Legislativ. Potrivit Barometrului Opiniei Publice (BOP), mandatele deputaților vor fi împărțite între PSRM (23%), PDM (7,6%) și PAS (7,4%). Potrivit datelor sondajului, aproape 30% dintre respondenți nu știu pentru cine își vor da votul la alegerile parlamentare, iar aproape 16% dintre alegători susțin că nu vor participa la alegeri sau nu vor vota. Opinii: De ce PSRM și Igor Dodon arată bine în sondaje.

? 21. Un material bun de la colegii de la Newsmaker care merită atenție: La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile au efectuat câteva schimbări de cadre importante. Toți cei nou-numiți sunt loiali față de PDM. Experții sunt de părere că, Partidul Democrat și-a consolidat pozițiile înainte (și eventual după) alegerile parlamentare. În plus, în opinia lor, noile numiri înseamnă că aceștia pot în continuare să nu lupte cu monopolurile și să nu revină la subiectul miliardului furat.

::SOCIAL::::::::

? 22. Un parc de 2,8 milioane de lei ar urma să fie construit lângă Guvern, în 2019. Ce au aflat colegii de la AGORA despre el de la Cancelaria de Stat.

? 23. Mercedes, BMW și Toyota. Ce mașini se găsesc în parcarea Consiliului Superior al Magistraturii și ce mașini declară magistrații:

::LIFESTYLE::::::::

? 24. Dacă optați pentru city breakuri în Ucraina, ar fi bine să cunoașteți care sunt cele mai bune localuri (restaurante, pub-uri) din Kiev, Odesa sau Lviv.

? 25. Editorii publicaţiei americane The New York Times Book Review au dat publicităţii selecţia lor pentru cele mai bune 10 cărţi de ficţiune şi non-ficţiune din anul 2018.

Exit mobile version