Home

Scurt pe doi, 30 noiembrie: Mișcarea lui Țăranu, datele clienților Marriott și ucazul PD

În fiecare zi primesc feedbackuri interesante de la voi, prieteni. Mulțumesc pentru toate mesajele. Cu această ocazie, le reamintesc și celorlalți că îmi pot scrie direct pe contul personal: Ce e bine, ce ar schimba, recomandări care să facă această selecție tot mai bună. Tragem linie și închidem săptămâna:

::TECH & ONLINE::::::::

⌚️ 1. Apple Watch, cu preț de garsonieră: Ce face gadgetul de banii ăia.

? 2. Starbucks va bloca conţinutul pornografic pe reţelele sale de Wi-Fi.

? 3. iOS 12 este cel mai popular sistem de operare mobil de la Apple de până acum.

? 4. Airbnb, compania ce oferă servicii de închiriere a locuințelor pe termen scurt, va construi case de locuit inovatoare.

? 5. Microsoft a eliminat bucata de hârtie din pictograma Word și a actualizat pictogramele altor aplicații Office:

? 6. Serviciul de management al proiectelor pentru echipe Asana a atras investiții de 50 de milioane de $ și a atins o valoare de 1,5 miliarde de dolari.

? 7. Angajații Google au reușit să adune 200.000 de $ într-un „fond de grevă” pentru a sprijini pe acei colegi care au renunțat să lucreze în companie din cauza proiectului Dragonfly (proiectul versiunii cenzurate a motorului de căutări online pentru piața din China).

? 8. Inspirat de Instagram și Facebook, Youtube lansează opțiunea de „instastorie” pe platforma sa. Din păcate, opțiunea este valabilă doar pentru creatorii de content care au minim 10.000 de abonați la canal.

? 9. Acum și nevăzătorii pot săstea pe Instagram și să „vadă” pozele. Cum este posibil?

? 10. Intel și Nvidia ar putea rămâne fără un din cei mai importanți clienți. Amazon se implică în producția de realizarea a propriilor cipuri pentru sistemele de învățare automată.

? 11. Utilizatorii platformei Instagram vor putea adăuga abonații într-o listă a prietenilor apropiați. Astfel, când veți publica instastories, veți putea alege să le arătați tuturor utilizatorilor sau doar prietenilor apropiați.

::INTERNATIONAL::::::::

?? 12. Ucraina a interzis intrarea în țară bărbaților ruși cu vârsta între 16 și 60 de ani.

?? 13. BuzzFeed: Compania lui Donald Trump a promis să-i dea lui Putin un penthouse în Turnul Trump din Moscova care valorează 50 de milioane $.

? 14. Grupul hotelier Marriott International a comunicat vineri că baza de date pentru rezervări online a brandului Starwood a fost atacată cibernetic, fiind expuse datele a aproximativ 500 de milioane de persoane. Baza de date conținea detalii din pașaport și cele din cardurile bancare.

? 15. Boxerul american Floyd Mayweather a fost amendat cu 615 mii dolari. Autoritățile americane au stabilit că acesta a participat la fraudă cu criptocurrency.

::AUTO::::::::

16. Atenție, șoferi! De vineri, 30 noiembrie, și până pe 3 decembrie, va fi suspendat traficul rutier la intersecția str. Tighina cu str. A. Bernardazzi.

‼️ 17. Sinucigaşii de pe Instagram. Tineri din Chişinău se filmează cum încalcă regulile de circulaţie sau cum fac accidente.

::POLITIC::::::::

? 18. Prezicerea liberalului Munteanu se adeverești. Noul bloc electoral Convenția Euro-Unionistă, care dorește să participe în alegerile din 24 februarie, este gata să facă o alianță cu PDM în cazul în care ajunge în viitorul Legislativ, susține unul dintre liderii entității, Anatol Țăranu.

? 19. Fiecare alegător va trece sub lupa democraților. De asta se vor ocupa „micro-sectoriștii” din PDM, care vor trebui să știe până și ce beau sau mănâncă locutorii unei anumite regiuni. Niște fotografii din care reiese modul în care sunt formate „micro-sectoarele” democraților au fost postate pe Facebook de către jurnalistul Vitalie Călugăreanu.

? 20. Vom avea referendum. Parlamentul a aprobat organizarea unui plebiscit în ziua alegerilor parlamentare.

::SOCIAL & ECONOMIC::::::::

21. Cine blochează şi cine manipulează cu introducerea roamingului gratuit între România şi Moldova.

? 22. Oficial, „Arena Chişinău” este construită de compania turcească „Summa”. În realitate, în proiect sunt implicate şi mai multe companii din R. Moldova. În proiect este implicată şi compania „Frai Construct”, fondată şi administrată de Alexandru Frai, nepotul deputatului Ghileţchi.

?? 23. O chestie curioasă. V-ați întrebat care sunt cele mai căutate cuvinte din dicționarul explicativ al limbii române? Apropo, meteo ocupă a doua poziție :)Studiul a fost făcut de compania SEOlium.

?‍?‍?‍? 24. Campania românească MagicHOME ajunge la Chișinău. Va fi deschis un adăpost pentru părinții copiilor bolnavi de cancer.

? 25. „Oricât n-aș încerca să vorbesc eu ca la televizor, lumea tot aude că-s moldovan”. „Iubește-ți accentul”, este îndemnul vinăriei Purcari de Ziua României:

::LIFESTYLE::::::::

? 26. Recomandări: Unde găsim decorațiuni pentru Crăciun în Chișinău?!

? 27. Experiențe de iarnă la Chișinău #2: 5 localuri în care poți lua cina lângă șemineu.

Exit mobile version