Home

Scurt pe doi, 23 noiembrie: Scandalul Dolce&Gabbana, banii României și planul taximetriștilor

Prieteni, nu știu cum a fost Black Friday pentru voi, dar eu am rămas cu sentimentul că „am mai vrut”. Încă stau călare pe Amazon și încerc să prind ceva bun. Mai avem timp după ora lor. Ca de obicei, seara, tragem linia cu știrile: 

::TECHNOLOGY & BUSINESS:::::::::

1. Google a început să testeze asistentului său inteligent, Duplex, în rândul utilizatorilor obișnuiți din SUA. Duplex este capabil de a forma apeluri telefonice, fiind luat drept o fiinţă umană:

2. Zizoo, compania care se descrie un fel de booking.com pentru bărci, a atras 6,5 milioane de euro pentru a atrage milenialii să închirieze yachturi în vacanță.

3. Vicepreședintele Facebook, Elliot Schrage, a recunoscut că a angajat o firmă de PR pentru a-l ataca pe George Soros.

4. Util pentru designerii grafici: Bondlayer, Drawkit și alte instrumente noi pentru proiectarea interfețelor.

5. Cele mai mari greșeli juridice pe care le fac start-up-urile.

6. Top 15: Oraşele hub-uri de afaceri ale Europei potrivit celor de la eu-startups.com. Clasamentul are la baza criterii precum: numărul de firme înregistrate în aceste oraşe şi care se fac remarcate în zona digitală.

7. Fuchsia OS, posibilul succesor pentru Android şi Chrome OS, demonstrat pe smartphone-ul Honor Play.

::INTERNATIONAL::::::::

8. Scandal pe piața de lux. Produsele Dolce & Gabbana au fost retrase de pe site-urile de comerț chinezești, pe măsură ce reacția împotriva unei campanii de publicitate controversate crește. Firma a postat videoclipuri publicitare în cursul aceste săptămâni ilustrând un model din China care se luptă să mănânce paste și pizza cu bețișoare. Campania a fost acuzată de trivializarea culturii chineze și de promovarea stereotipurilor. Astăzi, cei doi designeri și-au cerut scuze la poporul chinez, menționând că au învățat multe din această experiență.

::ECONOMIC::::::::

9. Veniturile asigurătorilor din Moldova au scăzut cu peste 10% în acest an.

10. Uniunea Europeană mai alocă 46 de milioane de euro pentru gazoductul Iași-Chișinău.

11. Nici la cheltuit banii cu cap nu prea ne pricepem. Ce a mai rămas din ajutorul nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat Republicii Moldova pe vremea când Băsescu era Președintele României.

12. Noi membri în Consiliul Moldova-Agroindbank. Cine va face parte din noul Consiliu.

13. TRACOM vinde un lot în valoare de aproape 16 milioane de lei. Cine poate depune dosarele.

::POLITIC::::::::

14. Mihai Ghimpu părăsește șefia PL: „Nu voi candida la funcția de președinte al Partidului Liberal”.

15. Candu în Parlament: Examinăm acordarea unei medalii domnului guvernator. Îl pregătim pe Sergiu Cioclea pentru o altă funcție. Cioclea a venit cu o reacție: „Am luat cuvintele președintelui Parlamentului, Andrian Candu, drept o glumă (care probabil s-a vrut măgulitoare)”.

16. Decis: Agitația electorală în ziua alegerilor este permisă prin lege. Totodată, în ziua alegerilor, agitația electorală în incinta secției de votare și la intrarea în localul votării va fi interzisă.

::SOCIAL::::::::

17. Cele mai mari servicii de taxi din Chișinău Taxi48 și itaxi vor începe schimbul de comenzi de săptămâna viitoare. Astfel, ei speră să rezolve problema lipsei de taxiuri și să îmbunătățească calitatea serviciului prestat.

18. „Vroiam să plâng: duceți-mă înapoi în Belgia”. Un reportaj de la Newsmaker.md despre cum au văzut voluntarii din UE Moldova și de ce aceștia vor să revină în țara noastră?

19. Pacienții Institutului Mamei și Copilului își vor putea consulta online fișele medicale.

20. Insider și Bellingcat: Cel care a organizat lovitura de stat din Muntenegru, Vladimir Popov, este un angajat al GRU. Potrivit jurnaliștilor, în 2014, înainte de semnarea Semnarea Acordului de Asociere cu UE, acesta a fost și în R.Moldova, unde ar fi încercat să organizeze proteste și acte de nesupunere în Autonomia Găgăuză.

21. Incident într-un avion de pe ruta Moscova-Chișinău în care se aflau 9 deputați din PSRM: Un pasager a încercat să deschidă ușa aeronavei la o altitudine de 10 mii de metri.

22. Marca „Cistiulea” (Чистюля), disputată între vânzătorul și cumpărătorul unei afaceri din domeniul curățătoriei covoarelor.

Exit mobile version