Home

Scurt pe doi, 21 noiembrie: Electric Castle 2019, Samsung S10 cu șase camere și luxul din fața sediului PD

Dacă cineva din voi știe cum să scapi bebelușul de colici mai repede, vă rog să-mi scrieți în privat. Nu funcționează nici Espumisan, nici Aeris, Infacol și ce mai știți. Doar legănatul în brațe până pe la 3 dimineața. Ceea ce și s-a întâmplat ieri, motiv pentru care am avut o noapte plină de meditații 🙂 Acum trecem la știri:

::TECHNOLOGY:::::::::

1. Mark Zuckerberg, intens criticat în ultimii doi ani, a spus că nu este prevăzută vreo retragere a sa de la șefia companiei. Într-un interviu pentru CNN el a lăudat-o pe Sheryl Sanberg, a doua persoana ca importanță în companie, spunând că speră să mai rămână mult timp la Facebook.

2. Apple a lansat o publicitate dedicată sărbătorilor de iarnă sub forma unui desen animat în stilul celor de la Pixar – despre o artistă timidă care nu-și arată nimănui lucrările. În spot, Apple a plasat mai multe „trimiteri ascunse” către Nike, Van Gogh și alte branduri și personalități bine-cunoscute. Aici puteți vedea 11 lucruri ascunse din reclama sa.

3. Cotația bitcoin a scăzut marți până la cel mai slab nivel din acest an și a ajuns la 4.300 de dolari (acum un an urca spre 20.000 USD). Prețul celei mai populare criptomonede a coborât cu 25% în decurs de o săptămână.

4. Autodesk, dezvoltatorul american de sisteme de modelare a clădirilor, va cumpăra serviciul PlanGrid pentru 875 de milioane de dolari.

5. Facebook, în mijlocul unui nou scandal. O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost vândută de familie chiar pe platforma de social media. Tatăl fetei a primit 500 de vaci, trei mașini și 10.000 de dolari în schimbul fiicei sale.

6. O jumătate de milion de utilizatori de Android au instalat aplicații infectate cu malware din magazinul virtual Google Play.

7. Surse: Samsung Galaxy S10 va avea o variantă specială cu ecran de 6,7 inci, 5G și șase camere

8. „Beți mai puțină cafea și mâncați o dată pe zi”. Ce reguli pentru angajați există în marile companii.

::AUTO:::::::::

9. Util pentru șoferi! Cum să achitați online (și direct din mașină) taxa pentru folosirea drumurilor.

10. Mercedes sau Porsche… mașini de lux pentru toate gusturile stau parcate în fața sediului PDM. Accesul în parcare este restricționat. Și asta pentru că, odată cu amenajarea noului sediu al democraților, zona a fost izolată cu piloni din metal.

::INTERNATIONAL:::::::::

11. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, anunță că UE e pregătită și pentru situația când Marea Britanie va refuza să iasă din uniune. “Acest scenariu, pentru noi, este încă în cărți”, spune sursa.

::ECONOMIC:::::::::

12. În loc să se ieftinească produsele petroliere se scumpesc din nou în Moldova, asta în condiţiile în care în ultimele 50 de zile petrolul s-a ieftinit cu circa 28% la bursele internaționale.

13. Laundromatul trage după sine giganţii Deutsche Bank, Bank of America şi JPMorgan. Băncile ar fi avut operaţiuni şi cu părţi din Moldova, conectate la Laundromatul rusesc.

14. Pe urmele fraudei bancare: Cum este recuperat miliardul în strategii şi analize.

::POLITIC:::::::::

15. Ambasadorul UE Peter Michalko: „Asistența macrofinanciară urmează să fie suspendată formal. Până acum fusese înghețată, așteptând să vedem măsuri din partea autorităților”. Pe de altă parte, aproape democratul Iurie Leancă spune că, cel puțin 2 ani, nu putem să ne gândim la cererea de aderare.

16. Echipa cu care socialiștii vor să guverneze Moldova: Mai mulți bărbați decât femei și cu tinerii în minoritate.

17. Lupta aprigă în ultimele săptămâni pentru șefia Interpol: Sud-coreeanul Kim a câștigat în fața rusului Prokopchuk. Potrivit portalului OMEGA, reprezentantul Moldovei la Interpol, Fredolin Lecari, a primit ordinul de a vota candidatura Rusiei.

18. Președintele RM Igor Dodon n-a fost niciodată în vizită oficială la vecini, însă merge pentru a nu știu câta oara la Moscova, pentru a ține un discurs în Duma de Stat. Ultima, apropo, își permite să dea interpretări despre ce limbă și cum să o vorbim.

::SOCIAL:::::::::

19. Un moldovean și-a înscenat propria moarte ca soția să primească două milioane de dolari. Cei doi soți și copilul acestora, condamnați în SUA pentru fraudă și mărturii false

20. Amenzile pentru chemarea intenţionat falsă a serviciilor specializate au fost dublate.

21. O treime din medicii de familie din țară au depus dosare pentru a-și deschide cabinet privat.

22. Două companii imobiliare, care au construit un bloc în centrul istoric al capitalei, s-au ales cu sechestru pe bunuri.

23. Locatarii blocurilor care nu sunt conectate la reţeaua de gaz vor primi compensaţii în mărime de 25 % din suma inclusă în facturile pentru energia electrică.

::LIFESTYLE:::::::::

24. Electric Castle 2019. Florence and The Machine și Thirty Seconds to Mars, capul de afiș al festivalului de la castelul Banffy.

25. Jurnalistul Yurii Dudi a realizat un film despre actorul și regizorul, directorul artistic al Teatrului de Artă din Moscova Oleg Tabakov, care a murit în martie 2018 la vârsta de 82 de ani.

Exit mobile version