Home

Scurt pe doi, 20 noiembrie: Investiția Facebook în jurnalism și motivele plecării subite a Guvernatorului BNM

Pentru scurt timp, azi au picat atât Facebook, cât și Instagram. Dar nu e o problemă, pentru că noi avem Telegram 🙂 „Tragedia” cea mare pentru mine azi este că m-a costat 600 de lei pentru ca să-mi schimb pneurile la automobil. Așa au fost prețurile azi pe „piața neagră”. M-am învățat minte, gata, nu mai fac 🙂 Ceea ce am să fac, însă, vă trimit selecția de azi:

::TEHNOLOGY & DIGITAL:::::::::

? 1. Facebook va investi peste 4,5 mln Euro pentru trainingul a 80 de jurnaliști britanici. Este o premieră acest anunț, când se știe că firma este cea care a contribuit substanțial la scăderea impactului media.

? 2. Apple a eliminat aplicația Tumblr din App Store din cauza pornografiei infantile.

? 3. Google Photos adaugă suport pentru retuşarea pozelor selfie obţinute pe dispozitive iOS.

? 4. Xiaomi îşi consolidează portofoliul de telefoane cu Meitu, o gamă de dispozitive dedicată selfie-urilor.

? 5. Facebook testează auto-completarea mesajelor lăsate drept comentarii pe Live Stream-uri.

? 6. Cunoaște-l miercuri la Chișinău pe Philip Pallen, cel care construiește branduri pentru companii, personalități TV și experți din SUA.

?? 7. Adio pseudo influenceri? Instagram a început să anuleze like-urile și comentariile.

::POLITIC:::::::::

? 8. Cum au ajuns deputații să facă lobby pentru Uzina de ciment de la Râbnița.

??‍♂️ 9. Sergiu Cioclea și-a anunțat subit demisia din funcția de Guvernator al BNM în cadrul unui briefing de presă. Report.md scrie că, demisia lui Cioclea ar putea fi legată de legea Amnistiei Fiscal. Pavel Filip i-a mulțumit pentru ordinea din sistemul bancar, iar Dumitru Alaiba spune că plecarea șefului BNM e un semn rău pentru parteneri.  Ce urmează acum?

? 10. Deputatul Țuțu: Acțiuni cu tentă electorală cu milioane de lei din bugetul de stat. Țuțu și-a atribuit reparația a cel puțin opt străzi din orașul Durlești, reparația drumului de acces spre comuna Bacioi și inaugurarea liniei de troleibuz Chișinău-Trușeni.

? 11. Un duel verbal între Ambasadorul UE și Iurie Leancă. Ultimul îi reproșează lui Michalko că Mogherini n-a fost demult la Chișinău.

::INTERNATIONAL:::::::::

? 12. Populism dus la extrem: Înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, autoritățile din Georgia promit să ierte datoriile bancare a sute de mii de oameni.

? 13. Banca franceză de investiţii Societe Generale va plătit în SUA o amendă în mărime de 1,34 miliarde de dolari pentru că a încălcat diferite embargouri impuse de Statele Unite, în special împotriva Cubei şi, în măsură mai mică, împotriva Iranului, dar şi a altor ţări.

? 14. Bloomberg: Evgheni Prigojin, cunoscut ca „bucătarul-șef” al lui Putin, condamnat de SUA pentru amestecul în alegerile prezidențiale din 2016, își extinde influența în Africa, unde conduce o armată de mercenari și consilieri de imagine.

✈️ 15. Rusia: Un jurnalist și soția acestuia s-au trezit că le-au fost anulate cardurile de loialitate pe care le aveau la compania aeriană Aeroflot. Și totul din cauza unui tweet al jurnalistului, mesaj ce conținea dispoziția ce interzice angajaților Aeroflot să folosească telefoanele mobile și alte dispozitive ce au aparat de fotografiat la locul de muncă.

::SOCIAL:::::::::

??‍⚕️ 16. Consilierul lui Ruslan Codreanu, Iurie Crasiuc, numit șef interimar la Spitalul Nr.1 din Chișinău.

❌ 17. Persoanele care vor facilita şederea ilegală a cetățenilor străini pe teritoriul Moldovei vor fi sancționate.

? 18. La Chișinău ajunge cea mai importantă competiția mondială de foto-jurnalism. Unde, cum și cât te costă biletul de intrare.

::AUTO:::::::::

? 19. Cum arată o Dacia Duster modificată: o mașină utilitară, fără bancheta din spate și cu geamurile laterale din spate înlocuite cu panouri metalice. Din păcate, modelul se vinde doar în Austria.

? 20. O filială a Nissan Motor a cheltuit 17,8 milioane dolari (15,5 milioane euro) pentru găzduirea preşedintelui grupului, Carlos Ghosn, arestat luni, la Tokyo, pentru presupuse nereguli fiscale, informează presa niponă, citată de EFE.

??‍♂️ 21. Câți moldoveni au fost amendați în 2018 pentru falsificarea kilometrajului auto?

::LIFESTYLE:::::::::

? 22. Revista Time a publicat o listă cu 10 cele mai bune seriale TV ale anului 2018.

? 23. Site-ul TV8.md face o listă a 10 localuri din Chișinău unde poți mânca hamburgheri suculenți.

⭐️ 24. Rapperul Snoop Dogg şi-a inaugurat steaua pe Hollywood Boulevard cu un discurs de automulţumire:

Exit mobile version